понеділок, 18 вересня 2017 06:45

Сливи з цукром заливають горілкою

— Сливову наливку навчила робити свекруха. У неї це фірменний напій, — каже киянка 36-річна Христина Кришталь. — Легко п'ється і не швидко п'янить. Якщо треба зробити міцнішу, наливаю більше горілки.

Миє 1 кг слив. Виймає з них кісточки і кладе в банку. Дуже великі розрізає на кілька частин. Заливає 0,5 л горілки, щоб були вкриті рідиною.

— Краще, якщо сливи перестиглі. З таких швидше вийде настоянка.

Закриває, струшує банку і залишає настоюватися місяць у темному прохолодному місці. Потім цідить через марлю, але не віджимає. Сливи засипає 300 г цукру. Залишає ще на тиждень постояти, доки цукор розчиниться. Тоді можна віджати в марлі сливовий сироп і змішати його зі зцідженою горілкою. Перемішує й наливає в пляшку. Ставить на два тижні у погріб.

Зараз ви читаєте новину «Сливи з цукром заливають горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути