57-річна Лідія Драченко з Вінниці щоосені готує вино з шипшини.
— Беру п"ять стаканів свіжої шипшини, плоди мають бути стиглі, неушкоджені, 4 кіла цукру та 100 грамів дріжджів. Засипаю у 10-літровий бутель і доливаю до верха ледь теплою водою. Нещільно закриваю капроновою кришкою і залишаю бродити при кімнатній температурі на три місяці. Воно наче довго, зате вино виходить дуже смачне, схоже на кагор. Я його так і називаю — домашній кагор. І колір має такий насичений, брунатний.
Готовий напій Драченко розливає у скляні пляшки і щільно закорковує.
— Зберігати шипшинове вино ліпше в темному прохолодному місці. Але, повірте, довго воно у вас не стоятиме. Ваші гості одразу його оцінять.
×
Коментарі