Французький кухар Кристіан Фолько, 63 роки, приготував найбільший у світі шашлик із 550-кілограмового верблюда. У приморському місті Сафі, що в Марокко, страву смажили 15 год.
— Це забута традиція, і я її відродив, — каже кухар. — Смажити верблюдів два століття тому почав один із марокканських королів.
Для приготування верблюжого м"яса француз використав 3 т дров і 15 л олії. Увечері шашлик куштували майже півтисячі охочих, заплативши по $19.
Наступного разу француз планує засмажити в Коста-Риці найбільшого бізона. Фолько вже встановив шість рекордів, які занесли до Книги рекордів Гіннеса. Приміром, 1996 року він засмажив найбільший у світі шмат яловичини вагою 985,5 кг.
×
Коментарі