— На початку весни намагаюся збагатити організм вітамінами, тому часто готую салати зі свіжих овочів, — каже 36-річна Марія Кмицяк із Рівного.
Шинкує половину головки синьої капусти. Додає дрібно нарізану цибулину.
— Одне кисле яблуко середньої величини натираю на грубій тертці, — каже Марія Кмицяк. — Під проточною водою промиваю жменю родзинок і додаю до капусти з яблуком. Можна брати консервований горошок, але краще заморожений. У ньому зберігаються більше вітамінів.
Стакан мороженого горошку заливає окропом. Всипає по дрібці цукру й солі. Залишає на кілька хвилин, щоб настоявся, і додає до решти інгредієнтів. Салат із синьої капусти заправляє лимонним соком, змішаним із олією.
— Замість лимонного соку можна додавати оцет. Кілька разів заправляла майонезом, але так збільшується калорійність салату. Подаю його з грінками з житнього хліба чи з будь-яким гарніром.
Коментарі