понеділок, 16 квітня 2018 07:55

Рибу в горщиках змащують сметаною

Автор: WWW.JAPOVARENOK.RU
  Хек чи минтай у горщиках печуть у духовці 45 хвилин. Сметаною змащують готову страву. Дають настоятися
Хек чи минтай у горщиках печуть у духовці 45 хвилин. Сметаною змащують готову страву. Дають настоятися

— У горщиках печу рибу, виходить смачніша за м'ясо. Щоб не готувати окремо гарнір, кидаю туди картоплю. Вона набирається рибного запаху. Називаю їх ідеальним дуетом, — каже Марина Марковець, 48 років, із села Руське поле Тячівського району Закарпатської області. — Живемо удвох з чоловіком. Розрахувала кількість продуктів на дві порції. Про ­запас не ­готую, бо холодна кар­топ­ля дубіє. Як не грій, не буде розсипчаста.

Кладе в сковороду столову ложку вершкового масла. Чис­тить і нарізує кубиками цибулину. Обсмажує. Натирає на середній тертці невелику морквину і додає в сковороду. Коли овочі стануть золотаві, перекладає їх на дно горщиків. Очищує чотири-п'ять середніх картоп­лин і нарізує скибками. Викладає в горщики. ­Накриває двома покришеними маринованими огірками.

— Без огірків виходить страва не та. Не вистачає різкості. Влітку мариновані замінюю на солоні. Подібні на смак.

Ріже 0,5 кг філе хека чи минтая на шматки. Кладе на огірки і мастить 1 ст. л. томатної пасти. Заливає водою. На два горщики піде склянка.

— Води не беру багато. Рибка не має в ній кипіти. Це ж не юшка.

Вмикає духовку на +180°С. Коли прогріється, ставить в неї горщики на 45 хв. Зверху на готову страву кладе по ложці сметани, посипає порізаним кропом, накриває кришечками і дає настоятися.

— Якщо спішу, просто ставлю на 5–10 хвилин у теплу духовку. Так дійде швидше.

На стіл подає в горщику.

Рибні палички "дозрівають" у холодильнику

— Рибні палички роблю сама. Виходять смачні й натуральні, — каже Ольга Іщук, 52 роки, з міста Рені Одеської області.

Намочує скибку білого хліба в 0,5 склянки молока. Пропускає його та 400 г морської риби через м'ясорубку. Додає яйце, 2 ст. л. розтопленого масла та 1,5 ч. л. солі. Мокрими руками ліпить палички й обкачує в панірувальних сухарях. Їх треба півсклянки.

— Рибні палички мають хоча б 10 хвилин вилежатися в холодильнику. Там як слід "дозріють".

Викладає їх на кухонну дошку і ставить у морозилку. Так палички гарно затверднуть.

Зараз ви читаєте новину «Рибу в горщиках змащують сметаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути