Ексклюзиви
понеділок, 28 грудня 2020 05:51

Рулет укривають солодко-солоною глазур'ю

Автор: ФОТО НАДАЛА ПРЕССЛУЖБА ТЕЛЕКАНАЛУ 1+1
  Руслан Сенічкін м’ясний рулет начиняє омлетом і броколі. Фарш присмачує часником і цибулею
Руслан Сенічкін м’ясний рулет начиняє омлетом і броколі. Фарш присмачує часником і цибулею

— Новорічний стіл має бути яскравий. До нього готую м'ясний рулет з омлетом. Виглядає майже як світлофор — поєднуються червонувате м'ясо, жовтий омлет і зелена броколі, — розповідає Руслан Сенічкін, 41 рік, ведучий програми "Сніданок з 1+1".

— На сильному вогні обсмажую 300 грамів печериць і подрібнену цибулину. Солю. Перекладаю в миску, а на цій же сковороді смажу омлет. Його роблю з п'яти яєць та 100 мілілітрів вершків. Охолоджую.

За рецептом у фарш іде свинина та яловичина. Але можна замінити будь-яким м'ясом. У 800 грамів фаршу кидаю жменю порізаної зеленої цибулі, двоє яєць, п'ять тертих зубців часнику. Солю й перчу. Додаю три столові ложки панірувальних сухарів. Перемішую.

Викладаю фарш на фольгу, так не витече сік і страва буде ніжна. Формую прямокутник товщиною в сантиметр. Викладаю омлет, а зверху гриби з цибулею та подрібненою броколі. Її 150 грамів заливаю окропом. Ціджу і потім різко переношу в крижану воду. Зелень буде пружна й соковита. Згортаю рулетом і зав'язую фольгу з обох боків, як цукерку.

Запікаю 45 хвилин при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності відкриваю верх від фольги. Як спечеться, змішую порівну мед із соєвим соусом і мащу рулет. Ця густа глазур створює солодко-солону скоринку.

Торт на новорічному столі виглядає занадто традиційно. Цікавіше спекти "печиво в печиві".

Змішую по чайній ложці кукурудзяного крохмалю та соди, дрібку солі та 270 грамів борошна. Перемішую вінчиком. У другу миску кладу 160 грамів розтопленого масла, 200 грамів цукру, чайну ложку ванільного, яйце і жовток. Перемішую і додаю півтори столові ложки арахісового масла. З'єдную дві суміші. Додаю 170 грамів натертого чорного шоколаду та подрібнені 10–15 солоних кренделів. Вимішую тісто й залишаю на 2 години в холодильнику.

Формую руками кульки, викладаю на встелене пергаментом деко. Посипаю морською сіллю. Це мій секретний інгредієнт. Сіль є природним підсилювачем смаку, завдяки контрасту. Печиво запікаю приблизно 10 хвилин, має хрустіти.

Без "Оселедця під шубою" не обходиться новорічне застілля. Щоб не витрачати багато часу, можна зробити за лінивим рецептом.

Розрізаю навпіл четверо варених яєць. Білки відкладаю, їх начинятиму шубою. Жовтки розчавлюю виделкою до крихти. З'єдную з подрібненим на крупній тертці вареним або печеним буряком. Додаю по дві натерті морквини та картоплини. Заправляю домашнім майонезом або сметаною, змішаною з гірчицею. Суміш викладаю у білки. Прикрашаю подрібненим філе оселедця.

Зараз ви читаєте новину «Рулет укривають солодко-солоною глазур'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути