понеділок, 09 квітня 2018 00:56

Рожеві яйця фарширують оселедцем

Автор: www.ivona.bigmir.net
  Аби варені яйця стали рожеві, їх годину замочують у буряковому соці. Начиняють яскраво-­жовтим ­фаршем
Аби варені яйця стали рожеві, їх годину замочують у буряковому соці. Начиняють яскраво-­жовтим ­фаршем

— Після Великодня залишається багато яєць — аж немає куди дівати. Щоб не пропали, фарширую їх, — каже Світлана Білоцерківська, 54 роки, з міста Тернопіль.

Для сирної начинки розрізує навпіл п'ять варених яєць і виймає жовтки. Дрібно ріже 10 гілочок петрушки. Змішує її з 70 г натертого твердого сиру й подрібненими жовтками. Додає два зубчики часнику і 50 г майонезу. Сипле дрібку солі й перемішує. Наповнює цим фаршем половинки білків і подає на стіл.

— Крабова начинка має м'якший смак, тому її люблять навіть діти.

Нарізує дрібними кубиками п'ять крабових паличок і 50 г твердого сиру, свіжий огірок. Змішує все з 50 г майонезу. Розрізує яйця навпіл і виймає жовтки. Додає їх у фарш. Приправляє дрібкою солі та чорного перцю, перемішує. Наповнює фаршем половинки білків і прикрашає листками петрушки.

— Ще яйця можна фарширувати грибами.

Миє п'ять печериць, відварює в підсоленій воді і дрібно ріже. На сковороді під­смажує цибулю. Змішує в мисці цибулю, гриби й розкришені жовтки. Додає 2 ст. л. майонезу, перчить, солить за смаком. Фарширує цим яєчні білки і прикрашає гілочками петрушки.

— Мої улюблені — рожеві яйця з оселедцем. Вони дуже смачні. На тарілці мають гарний вигляд.

Виймає жовтки з п'яти яєць, розминає. Варить столовий буряк і натирає на крупній тертці. Викладає в миску і заливає 1 л окропу. Кладе туди білки, залишає на 1 год.

Від філе оселедця відрізує 10 кубиків, залишає їх для прикрашання. Решту подрібнює у блендері. Перемішує з 2 ст. л. сметани і жовтками. Додає 1 ст. л. лимонного соку, ріже три гілочки кропу. Перемішує. Фарш має вийти яскраво-жовтий. Білки виймає з бурякової води, обсушує і викладає на тарілку. Наповнює фаршем і прикрашає шматочком оселедця.

Зараз ви читаєте новину «Рожеві яйця фарширують оселедцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути