— Після Великодня залишається багато яєць — аж немає куди дівати. Щоб не пропали, фарширую їх, — каже Світлана Білоцерківська, 54 роки, з міста Тернопіль.
Для сирної начинки розрізує навпіл п'ять варених яєць і виймає жовтки. Дрібно ріже 10 гілочок петрушки. Змішує її з 70 г натертого твердого сиру й подрібненими жовтками. Додає два зубчики часнику і 50 г майонезу. Сипле дрібку солі й перемішує. Наповнює цим фаршем половинки білків і подає на стіл.
— Крабова начинка має м'якший смак, тому її люблять навіть діти.
Нарізує дрібними кубиками п'ять крабових паличок і 50 г твердого сиру, свіжий огірок. Змішує все з 50 г майонезу. Розрізує яйця навпіл і виймає жовтки. Додає їх у фарш. Приправляє дрібкою солі та чорного перцю, перемішує. Наповнює фаршем половинки білків і прикрашає листками петрушки.
— Ще яйця можна фарширувати грибами.
Миє п'ять печериць, відварює в підсоленій воді і дрібно ріже. На сковороді підсмажує цибулю. Змішує в мисці цибулю, гриби й розкришені жовтки. Додає 2 ст. л. майонезу, перчить, солить за смаком. Фарширує цим яєчні білки і прикрашає гілочками петрушки.
— Мої улюблені — рожеві яйця з оселедцем. Вони дуже смачні. На тарілці мають гарний вигляд.
Виймає жовтки з п'яти яєць, розминає. Варить столовий буряк і натирає на крупній тертці. Викладає в миску і заливає 1 л окропу. Кладе туди білки, залишає на 1 год.
Від філе оселедця відрізує 10 кубиків, залишає їх для прикрашання. Решту подрібнює у блендері. Перемішує з 2 ст. л. сметани і жовтками. Додає 1 ст. л. лимонного соку, ріже три гілочки кропу. Перемішує. Фарш має вийти яскраво-жовтий. Білки виймає з бурякової води, обсушує і викладає на тарілку. Наповнює фаршем і прикрашає шматочком оселедця.
Коментарі