Ексклюзиви
Понеділок, 06 квітня 2020 06:50

Рисовий суп варять 15 хвилин

— У нашій сім'ї постую тільки я. Але деякі страви, що готую для себе, залюбки їдять чоловік і діти. Одна з таких — пісний рисовий суп. Виходить смачний і ситний. Готується 15 хвилин, — каже 42-річна Надія Герасименко з Херсона.

— Для приготування беру 1,5 літра води, 120 грамів рису, 250 грамів картоплі, морквину, цибулину, половину болгарського перцю, 50 грамів свіжого чи мороженого зеленого горошку, 50 грамів томатного пюре, дві столові ложки олії, 10 грамів петрушки, сіль і перець за смаком.

У гарячу воду закидаю нарізану кубиками картоплю й промитий рис. Солю, перчу. Варю до повної готовності.

Готую засмажку. Натираю на середній тертці моркву, ріжу дрібними кубиками перець і цибулю. Обсмажую на олії протягом 5–7 хвилин.

Коли овочі стають м'якими, додаю до них зелений горошок і томатне пюре. Перемішую. Тушкую ще 7 хвилин.

Готову засмажку додаю до картоплі з рисом. За потреби досолюю. Доводжу до кипіння. Укидаю в суп дрібно ­нарізану петрушку. Перемішую й подаю на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Рисовий суп варять 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода