— Під час посту не вдається балувати себе стравами. Щоб урізноманітнити раціон, готую салати. Найкращий — рисовий з овочами, — говорить Олена Самчук, 54 роки, з Білої Церкви на Київщині.
Миє 150 г рису. Варить у підсоленій воді 15–20 хв. Охолоджує.
Ріже невеликими кубиками великий болгарський перець, два середні помідори, два мариновані огірки. Тре на крупній тертці морквину. Чистить цибулину, кришить кубиками. Змішує овочі з рисом, додає пів чайної ложки солі. Наливає 2 ст. л. олії.
— Коли можна їсти рибу, салат трохи змінюю.
Зливає олію із рибної консерви. Видаляє кістки, рибу розминає виделкою. Додає її в салат. Зверху посипає порізаною петрушкою.
×
Коментарі