понеділок, 10 липня 2017 06:26

Рибні котлети січуть ножем

Автор: www.pklopotenko.com
  Моркв’яне пюре до січеників не солять. Інакше перебиватиме смак риби. Страву посипають зеленню
Моркв’яне пюре до січеників не солять. Інакше перебиватиме смак риби. Страву посипають зеленню

— Рибу цікавіше не запікати чи смажити цілою, а робити січеники. До страви додаю морквяне пюре, — каже 30-річний Євген Клопотенко, власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр".

— Січеники — це ­коржі з рибного фаршу, який не пропускаю через м'ясорубку, а січу ножем. Недорога та смачна ця страва буде з товстолоба, — продовжує кухар.

Спочатку готує бульйон. Склянку води ставить на вогонь. Вкидає три лаврові листки, п'ять-шість горошин чорного перцю, зірку бодяну. Чистить і нарізає півцибулини півкільцями та три кружечки кореня селери. Додає 1 ст. л. оцту, доводить до кипіння. 200 г товстолоба кладе в бульйон. Він повинен наполовину покрити рибу. Бланширує 2 хв. Дістає її шумівкою та виймає кістки.

— Цих інгредієнтів вистачає на дві порції.

Робить фарш. Ножем січе рибу. Заправляє її 1 ст. л. соєвого соусу та 1/2 ч. л. лимонної цедри. Всипає 1 ст. л. панірувальних сухарів, 1/2 ч. л. солі та 1/4 ч. л. чорного меленого перцю. Розбиває одне яйце та додає у фарш. Все перемішує.

— За способом приготування січеники схожі на котлети. Проте в них різниться смак. На відміну від перемелених котлет, тут відчувається кожен шматок риби.

Вимішує та формує в долонях котлети. На дошку насипає півсклянки панірувальних сухарів і в них обкачує кожен січеник. Ставить на середній вогонь сковороду та вливає 3 ст. л. олії. Коли вона починає шкварчати, смажить рибні котлети з двох боків до рум'яної скоринки. Перекладає їх у сотейник, додає 2 ст. л. олії. Накриває фольгою чи кришкою. Ставить на вогонь тушкуватися 5 хв.

— Довго смажити не можна. Бо засохнуть і затвердіють.

Для пюре варить одну середню морквину. Нарізає її. Всипає 1/2 ч. л. сушеного імбиру і робить пюре. Не солить, щоб не перебивати смак риби. Викладає пюре на тарілку, а зверху — рибні січеники. Посипає подрібненою зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Рибні котлети січуть ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути