— Раніше я купувала пакетоване рослинне молоко. Коли перейшла на сироїдіння — довелося шукати альтернативи, — розповідає 26-річна Христина Пеленьо з Києва.
Для приготування молока на ніч замочує в теплій воді 100 г сирого фундука. Потім дістає його і меле у блендері, поступово доливаючи 350 мл води.
— Вода одразу ж стає білою. Потім проціджую через ситечко. Молоко готове. Для покращання смаку після блендера залишаю суміш на кілька годин і лише згодом відділяю жмих, — продовжує Христина. — Його не викидаю. Можна використати до печива, як борошно, чи змішати з бананом і фініками й зробити цукерки. Щоб молоко було солодше, можна додавати фініки або мед. Рослинне молоко не перевантажує організм зайвим цукром. За вмістом білка не поступається коров'ячому.
Так само можна приготувати кокосове, мигдальне, кунжутне й макове молоко.
Коментарі