вівторок, 09 жовтня 2007 19:50

Помідорний соус для піци варять шість годин

Близько п"ятдесяти варіантів італійської піци пропонує "Уно піца" на столичній вул. Володимирській. На замовлення тут готують піцу з будь-якою начинкою. Найдешевша коштує 16,90 грн.

— У піцу можна покласти все, що є у холодильнику, і вона буде італійською, — запевняє шеф-кухар Дмитро Ковальов, 38 років. — Просту, традиційну "Маргариту" готують із сиру "моцарела", свіжих помідорів і базиліку. Головне — тісто, соус і начинка.

Тісто Дмитро готує з води, яєць, солі, цукру, олії і дріжджів. Добре його вимішує і за 40 хв. розкачує тонким круглим пластом.

— Випікаю у духовці, тому воно виходить товстувате — 3–4 мм. На вугіллі було б тонше, — веде далі. — За 7–8 хвилин у 400-градусній духовці тісто готове.

Соус Ковальов робить зі свіжих томатів. Очищені від шкірки й порізані овочі варить зі спеціями. На 30 кг помідорів додає 3 л води. За 6 год. волога випаровується.

Готове тісто поливає соусом і додає начинку. Найпопулярніша — шинка з грибами. Така піца називається "Наполітано". Середня коштує 26,80 грн.

Зараз ви читаєте новину «Помідорний соус для піци варять шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути