Близько п"ятдесяти варіантів італійської піци пропонує "Уно піца" на столичній вул. Володимирській. На замовлення тут готують піцу з будь-якою начинкою. Найдешевша коштує 16,90 грн.
— У піцу можна покласти все, що є у холодильнику, і вона буде італійською, — запевняє шеф-кухар Дмитро Ковальов, 38 років. — Просту, традиційну "Маргариту" готують із сиру "моцарела", свіжих помідорів і базиліку. Головне — тісто, соус і начинка.
Тісто Дмитро готує з води, яєць, солі, цукру, олії і дріжджів. Добре його вимішує і за 40 хв. розкачує тонким круглим пластом.
— Випікаю у духовці, тому воно виходить товстувате — 3–4 мм. На вугіллі було б тонше, — веде далі. — За 7–8 хвилин у 400-градусній духовці тісто готове.
Соус Ковальов робить зі свіжих томатів. Очищені від шкірки й порізані овочі варить зі спеціями. На 30 кг помідорів додає 3 л води. За 6 год. волога випаровується.
Готове тісто поливає соусом і додає начинку. Найпопулярніша — шинка з грибами. Така піца називається "Наполітано". Середня коштує 26,80 грн.
Коментарі