Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 07:31

Пиво настоюють на сухарях

— Пиво навчив готувати тесть. Виходить, наче з броварні. Навіть краще, бо з натуральних складників, — каже 60-річний Олександр Мацків із села Тамбовка Мелітопольського району Запорізької області.

— 30 грамів хмелю заливаю 1,3 літра води. Проварюю на слабкому вогні пів години, кожні 5 хвилин помішую. Охолоджую до кімнатної температури. Кілограм чорного хліба нарізую скибками шириною 3–4 сантиметри. Випікаю при 180 градусах 20 хвилин. У каструлі сухарі змішую зі 100 грамами цукру і хмелевим відваром. Розводжу 20 грамів пресованих дріжджів і чайну ложку цукру у склянці води температурою 30 градусів. З появою легкої піни вливаю до решти. Під кришкою залишаю на добу в темному місці при температурі 20–28 градусів. Тоді додаю 200 грамів цукру і 2,5 літра води. Переливаю сусло у бутель. Перев'язую шийку марлею і залишаю на три дні в темному приміщенні з кімнатною температурою. Перші дві доби перемішую кожні 12 годин.

Проціджую сусло через марлю. Рідину закриваю, а гущу заливаю літром окропу й перемішую. Під кришкою настоюю 30 хвилин, проціджую. Завдяки запарюванню з хліба і хмелю вдається витягти всі потрібні речовини. Варю 5 хвилин й охолоджую до кімнатної температури, знову проціджую. Змішую із холодним настоєм. Щоб наситити напій вуглекислим газом, розчиняю в ньому 50 грамів цукру. Наповнюю пляшки, не доливаючи 4–5 сантиметрів до горлечка. Герметично закриваю. Витримую у холодильнику 15 днів. Пиво виходить із 3,5 відсотка міцності. Зберігається пів року.

Зараз ви читаєте новину «Пиво настоюють на сухарях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути