понеділок, 18 травня 2020 07:55

Піту начиняють тушкованими овочами

Автор: RUSSIANFOOD.COM
  Піту начиняють обсмаженою консервованою квасолею, болгарським перцем і помідорами. Одразу подають     до столу
Піту начиняють обсмаженою консервованою квасолею, болгарським перцем і помідорами. Одразу подають до столу

— Піта — тонкий хліб, подібний до грузинського лаваша. Два роки тому в Афінах скуш­тувала грецьку піту з черемшею. На вигляд була, як штрудель, — розповідає Таїсія Ткачук, 51 рік, із міста Путивль Сумської ­області.

— Замішую тісто зі склянки води, чотирьох склянок борошна, пів чайної ложки солі й 3 столових ложок олії. Накриваю плівкою, щоб не обвітрилося.

Для начинки подрібнюю троє варених яєць. Тру 150 грамів твердого сиру або сулугуні. Якщо замінюю на бринзу, начинку не солю. Мию 150 грамів черемші й пучок кропу. Обсушую на рушнику. Дрібно ріжу й змішую із сиром та яйцями. Додаю дві столові ложки борошна та п'ять столових ложок молока. Перемішую й залишаю на 10 хвилин.

Ділю тісто навпіл. Розкачую коржі. Викладаю начинку. Загортаю тугі рулети й защипую краї. Перекладаю на деко.

У мікрохвильовці розтоп­люю 30 грамів масла. Рулети змащую двічі — сирі і за 5 хвилин до кінця приготування.

Вмикаю духовку на 180 градусів, печу 20 хвилин. Готова піта спочатку крихка, тому знімаю двома лопатками. Накриваю рушником на 15 хвилин, щоб розм'якла. Тоді ріжу й подаю до столу.

Випічка хрустка завдяки тонкому тісту. Начинка пікантна від черемші. Смаком нагадує зелену цибулю, а запахом — часник.

— Із піти роблю ліниві хот-доги. Печу коржі в прогрітій духовці. Так утворюється повітряна кишеня. У неї напихаю начинку, — розповідає Юлія Мовчан, 34 роки, із селища Лугини Житомирської області.

— Змішую дві з половиною склянки борошна, столову ложку сухих дріжджів, по чайній ложці солі й цукру, столову ложку олії і склянку теплої води. Тісто накриваю і ставлю у тепле місце, щоб збільшилося вдвічі. Ділю на вісім частин. Розкачую коржі діаметром­­ 15 сантиметрів. Кладу на деко, застелене пергаментом. Печу 5–7 хвилин у розігрітій до 250 градусів духовці. Коржі мають роздутися. Виймаю на стіл, розрізую отвір.

Для начинки смажу 4 хвилини два порізані курячі філе, щоб м'ясо не пересушилося. Ріжу кубиками болгарський перець і двоє помідорів. Вкидаю банку консервованої квасолі, зливши рідину. Солю за смаком. Начинку виймаю на тарілку так,­­ щоб сік залишився у сковорідці. Додаю два подрібнені зубці часнику й столову ложку порізаного кропу. Начиняю піту й подаю до столу, щоб не розмокла.

Зараз ви читаєте новину «Піту начиняють тушкованими овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути