четвер, 27 вересня 2007 18:41

Печінка у гранатовому соку стає солодкою та м"якою

Книжка кулінарних секретів "Поради прекрасної няні" з актрисою Анастасією Заворотнюк на обкладинці вийшла друком торік. У ній багато простих, хоча й недешевих страв — салатів, супів, гарнірів.

У неділю я вирішила приготувати вечерю за рецептами "прекрасної няні". Вибрала салат із копченою куркою та грейпфрутом і тушковану телячу печінку у гранатовому соусі. Щоб купити все необхідне для страв, довелося обійти кілька супермаркетів. То кедрових горішків нема, то гранати розкупили. Зрештою гранати знайшла, а дорогі горішки замінила домашніми волоськими.

Спочатку слід відварити рис для салату. Доки він вистигає, можна взятися за печінку. За порадою няні Віки кладу печінку в киплячу воду. Рахую до 60, дістаю й промиваю під холодною водою. Порізану великими шматками печінку обсмажую в олії з кільцями цибулі на великому вогні, солю, перчу.

Найважче з гранатом. Соковиті зерна пирскають в обличчя, коли відділяєш їх від шкірки. З більшої частини зернят вичавлюю сік дерев"яною ложкою. Отримую майже півсклянки. Виливаю сік у пательню з печінкою. Зменшую вогонь, сковорідку накриваю кришкою. Страва тушкується до готовності.

Кедрові горішки замінила домашніми волоськими

Рис охолонув і став розсипатися. Я скористалася секретом "няні" — вичавила у воду, де варилася крупа, кілька крапель лимонного соку. Його можна замінити оцтом. У промитий холодною кип"яченою водою рис додаю невеликі шматочки копченої курки. Вистачило м"яса з одного курячого стегенця, тонка шкірочка легко відділилася. Найбільше мороки, коли знімаю плівку з дольок грейпфрута. Різати світло-малинові капсули з соком не наважуюся — обережно рву руками. Додаю тонко порізане листя салату й подрібнений волоський горіх. Все перемішую, викладаю в салатницю і щедро поливаю майонезом. Додаю листочки петрушки.

Тушковану печінку викладаю на тарілку. Поливаю темно-коричневим соусом, що залишився в пательні. Посипаю гранатовими зернами і подрібненими волоськими горіхами. На гарнір подаю свіжі огірки — за рецептом. Страва має гарний вигляд — рожевий гранат і білі горіхи на темній печінці.

— Незвично солодка, — каже 25-річний брат Сергій, жуючи печінку у гранатовому соусі. — Але смачна й дуже м"якенька. Зернята граната надають особливого смаку, а їх кісточок у страві майже не відчувається.

Салат із грейпфрутом — смачний і поживний. Половину його з"їли, другу залишили на обід. Добре очищений від тонкої плівки грейпфрут майже не гірчить.

Вечеря на трьох від Анастасії Заворотнюк обійшлася майже в 40 грн.

Що потрібно:

для салату з копченої курки та грейпфрута:
150 г копченої курятини, 100 г рису, грейпфрут, грецький горіх, майонез, листя салату, петрушка, сіль за смаком;
для телячої печінки
у гранатовому соусі:
500 г телячої печінки, один гранат, цибулина, 20 г кедрових горішків, три огірки, олія, перець, сіль.

Зараз ви читаєте новину «Печінка у гранатовому соку стає солодкою та м"якою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути