— Потрійний коктейль "Екстрим" у нас часто замовляють чоловіки, — каже бармен Алла Городнюк, 28 років. Вона три роки наливає пиво і готує алкогольні напої в барі "Пінта" у Запоріжжі.
Спершу у чарку наливає по 20 г текіли і "Спрайту". Потім накриває її келихом і перевертає.
— Бачите, суміш не витікає з-під чарки, — продовжує. — А зараз приготую коктейль "В-52". Для цього змішую по 20 грамів лікерів "Бейліс", "Калуа" і "Куантро".
Суміш вливає в келих із чаркою. Зверху доливає 15 г самбуки.
— Потім підпалюю, — ділиться Алла. — Коктейль швидко випивають через соломинку, поки горить.
Потім Алла швидким рухом перевертає келих і дістає чарку. Двічі стукає нею об барну стійку.
— Так отримуємо коктейль "Текіла-бум", — сміється. — Клієнт має одразу його випити.
Потрійний "Екстрим" коштує 40 грн.
Коментарі