Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2020 05:40

Горіхове варення присмачують лимонним соком

— Для варення годяться лише горіхи, які легко проштрикнути зубочисткою. Тому на початку липня пильную, щоб не пропуст­ити момент, — каже 72-річна Валентина Чичановська із селища Мирне Запорізької області. — Це варення люблять мої внуки. Має непов­торний смак.

Ножем очищую 100 горіхів. Замочую на дві доби в холодній воді. Змінюю її тричі на день. Завдяки цьому зникає гіркий присмак. Далі заливаю розчином соди — чайну ложку розводжу в літрі води. За кілька годин промиваю, проколюю кожен плід виделкою і знову замочую у холодній воді на два дні. У великій каструлі доводжу до кипіння три склянки води. Вкидаю туди горіхи на 10 хвилин і виймаю шумівкою.

Готую сироп із 1,8 кілограма цук­ру й трьох склянок води. Додаю горіхи, пакетик ваніліну, кілька чайних ложок лимонного соку. ­Доводжу до кипіння, охоло­джую — так роблю тричі. Останній раз варю, доки горіхи не стануть м'які. Готове варення перекладаю у стерилізовані банки й закриваю.

Зараз ви читаєте новину «Горіхове варення присмачують лимонним соком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути