Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 18:16

Омарів подають із помідорами й вершковим соусом

Автор: фото надане туристичною компанією ”Тез Тур”
  Найчастіше омарів подають на листку салату. Покраяну шматочками м’якоть у готелі ”Сусесі” у Белеку в Туреччині викладають на хвіст морському раку, прикрашають ікрою
Найчастіше омарів подають на листку салату. Покраяну шматочками м’якоть у готелі ”Сусесі” у Белеку в Туреччині викладають на хвіст морському раку, прикрашають ікрою

У столичному ресторані "Авалон" на вул. Леонтовича  готують чотири страви з морських раків — омари по-американськи, по-карибськи, по-каталонськи та "Термідор". Подають із помідорами, зеленню, вершковим соусом, сиром, ананасами, папаєю. За тиждень відвідувачі замовляють 30–40 омарів.

— Краще купувати живих омарів — вони значно соковитіші, ніж заморожені, — радить шеф-кухар ресторану Володимир Латушко, 39 років. — Самки з широким хвостом, вони можуть бути з ікрою. Звільняти клешні одразу не поспішайте — вони з легкістю ламають пластикову ручку, не кажучи про пальці. Їх знімають з уже вареного рака.

В окріп кидають живих омарів, а попередньо додають у воду моркву, цибулю, сіль, гвоздику, коріандр, гілочку тим"яну, цедру лимона. Проварюють 3–4 хв. і залишають у воді ще на 5 хв. Морські раки набувають яскраво-червоного кольору.

— Вареного омара варто розрізати упродовж панцира й витягти стравохід, — веде далі. — Можна полити вершковим маслом.

Перед приготуванням омарів на грилі їх варять, щоб умертвити. Далі Володимир радить змастити морських раків оливковою олією з тим"яном і покласти на решітку.

Омара переважно подають цілим. Їстівні хвіст, клешні й лапи. Стіл сервірують спеціальними щипцями.

— На одну людину варто купувати омара вагою 600–700 грамів. Із нього вийде 150–200 грамів їстівної м"якоті, — говорить чоловік.

Купити живих омарів можна у столичному рибному супермаркеті "Дари моря" на вул. Павлівській. Кілограм коштує 365 грн.

Зараз ви читаєте новину «Омарів подають із помідорами й вершковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути