Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 15:23

Огірки й помідори фарширують ковбасою

Киянка Галина Золот, 32 роки, у вихідні готує фаршировані огірки й помідори.

— Томати вибираю на ринку тугенькі середнього розміру, однакові й огірки підбираю, — каже Галина, висока синьоока жінка. — Із помитих помідорів зрізаю вершечок і ложкою обережно виймаю серединку. Огірки надрізаю вздовж, трохи недорізаючи до кінця. Ножем вирізаю всередині.

Копчену ковбасу, голландський сир, кілька зубчиків часнику киянка тричі пропускає через м"ясорубку. У подрібнену масу додає некислий майонез.

— Ковбасу краще купувати без сала, — радить жінка. — Щоб здешевити страву, можна взяти плавлені сирки. Одного разу майонез замінила вершковим маслом — теж смачно вийшло. Його разом із іншими продуктами пропустила через м"ясорубку.

Отриманий фарш Галина перекладає у поліетиленовий пакет, трохи надрізає кут. І через утворену дірку наповнює фаршем серединки помідорів та огірків. Зверху овочі прикрашає кропом та петрушкою.

— Помідорчик накриваю зрізаною шапочкою, а фарширований огірок схожий на зелений хот-доґ, — каже Золот.

Овочі по черзі викладає на велике блюдо, прикрашене листям салату, і ставить у холодильник. За півгодини подає до столу.

28-річна Марина Жихра з Києва помідори фарширує креветками. Відварені креветки ріже шматочками, змішує з майонезом і наповнює ними вичищені серединки маленьких томатів.

— Зверху прикрашаю майонезом, — ділиться рецептом.

Зараз ви читаєте новину «Огірки й помідори фарширують ковбасою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути