Киянка Галина Золот, 32 роки, у вихідні готує фаршировані огірки й помідори.
— Томати вибираю на ринку тугенькі середнього розміру, однакові й огірки підбираю, — каже Галина, висока синьоока жінка. — Із помитих помідорів зрізаю вершечок і ложкою обережно виймаю серединку. Огірки надрізаю вздовж, трохи недорізаючи до кінця. Ножем вирізаю всередині.
Копчену ковбасу, голландський сир, кілька зубчиків часнику киянка тричі пропускає через м"ясорубку. У подрібнену масу додає некислий майонез.
— Ковбасу краще купувати без сала, — радить жінка. — Щоб здешевити страву, можна взяти плавлені сирки. Одного разу майонез замінила вершковим маслом — теж смачно вийшло. Його разом із іншими продуктами пропустила через м"ясорубку.
Отриманий фарш Галина перекладає у поліетиленовий пакет, трохи надрізає кут. І через утворену дірку наповнює фаршем серединки помідорів та огірків. Зверху овочі прикрашає кропом та петрушкою.
— Помідорчик накриваю зрізаною шапочкою, а фарширований огірок схожий на зелений хот-доґ, — каже Золот.
Овочі по черзі викладає на велике блюдо, прикрашене листям салату, і ставить у холодильник. За півгодини подає до столу.
28-річна Марина Жихра з Києва помідори фарширує креветками. Відварені креветки ріже шматочками, змішує з майонезом і наповнює ними вичищені серединки маленьких томатів.
— Зверху прикрашаю майонезом, — ділиться рецептом.
Коментарі