Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2007 18:13

Нігерієць варить український борщ

Автор: фото: REUTERS/Finbarr O'Reill
  Працівник супермаркету в столиці Мавританії місті Нуакшот чистить свіжу рибу каменем. Риба — основна їжа в цій африканській країні
Працівник супермаркету в столиці Мавританії місті Нуакшот чистить свіжу рибу каменем. Риба — основна їжа в цій африканській країні

45-річний нігерієць Чукуди Амадіоха торгує кросівками на Шулявському секонд-хенді в Києві. Говорить російською з акцентом. Як тільки зав"язується розмова, навколо нього збираються ще чоловік десять чорношкірих торговців.

— Деньгі єсть? — питає один. — Нєт? Тогда інтерв"ю не дадім!

— Ми їмо все, що їсть українець: сало, картоплю, рис, гречку, м"ясо, — розповідає Чукуди. — У "Сільпо" після роботи купую продукти. Дружина в мене українка. Вона готує червоний борщ. Дуже його люблю. А ще вареники і пельмені.

Товариш Чукуди — Макс Обі, 29 років, у Києві п"ятий рік. На вечерю найчастіше смажить картоплю соломкою. І сам готує червоний борщ. М"ясо варить із цілою цибулиною та лавровим листком, додає картоплю. На сковорідці тушкує засмажку з томатною пастою: нарізані капусту, цибулю, часник і буряк. Заправляє нею борщ, солить, кладе приправу й зелень.

Купую лимони з гострими носиками

22-річний студент Національного авіаційного університету Просперо Лу Ба Ф із задоволенням поїв би смаженої риби. Але, каже, в київських магазинах вона несвіжа. У нього вдома готують щойно спійману в океані.

Перуанець Флорес Наун Рауль працює в магазині "Квін альпака" на Подолі. Він готує рибу за перуанським рецептом — у лимонному соку без води.

— Купую лимони у супермаркеті "Метро". Беру перуанські або бразильські — вони такі маленькі, з гострими носиками.

Каже, що краще брати філе. Цілу ж рибу очищає від кісток, нарізає на середні шматки й викладає на дно каструлі. Витискає сік одного лимона, солить і перчить. Додає подрібнену цибулю й селеру. Тушкує рибу на маленькому вогні, помішуючи ложкою. Готує доти, доки не випарує рідина. До страви подає картоплю, салат зі свіжих овочів і часник.

Кубинці щодня їдять салат

Продавець столичного магазину "Квін альпака" 43-річний Біенбенідо-Даніель Герра Міранда (перше ім"я означає "ласкаво просимо". — "ГПУ") кубинець за походженням. Каже, що на його батьківщині щодня їдять салат із м"яса чи з авокадо. Люблять екзотичне м"ясо крокодилів, черепах, акул і жаб. Для зміцнення організму та підвищення потенції вдома і в ресторанах їдять свіжі мавпячі мізки. Склянка делікатесу коштує $100.

Зараз ви читаєте новину «Нігерієць варить український борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути