Четвер, 17 січня 2008 15:51

Наталя Дзюменко готує качку з лимонами

28-річна Наталя Дзюменко з Умані, що на Черкащині, фарширує качку лимонами. Каже, рецепт побачила в рекламі.

— Кілька років тому по телеканалах рекламували бульйонні кубики. Там господиня клала в курку два лимони й два бульйонних кубики, — розповідає Наталя. — Але ми вирішили спробувати нафарширувати качку — більше любимо це м"ясо.

Для страви жінка купує домашню качку.

— Краще брати не дуже жирну. Вимити й приварити її в підсоленій воді, щоб кров виварилася. Зубочисткою або виделкою пробую, чи м"ясо м"яке. Щоб воно швидше проварилося, у підсолену воду можна долити 50 грамів горілки.

Потім господиня натирає качку ззовні та зсередини курячими бульйонними кубиками.

— Беру два лимони. Обрізаю з одного краї і роблю три-чотири великі надрізи вздовж. Зашиваю його в качку, — веде далі Наталя. — Інший лимон кидаю на кілька хвилин в гарячу воду, щоб став м"яким, — так легше сік видавлювати. Качку поливаю соком. І ставлю в духовку на хвилин 40. Через кожні 15 хвилин змащую птицю лимонним соком. Але не переборщіть, щоб качка не була кислуватою.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Дзюменко готує качку з лимонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода