Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 05:30

Шипшинову настоянку зберігають у холодильнику

— Багато шипшини росте біля будинку. До душі припав її терпкувато-солодкий смак у настоянці. Завжди маю в запасі одну-дві пляшки цього напою, на випадок раптових гостей, — каже 52-річна Руслана Данильченко з Тернополя.

Миє склянку сухої шипшини. Заливає гарячою водою, залишає трохи постояти. Коли плоди розм'якнуть, зливає воду. Ягоди перекладає в скляну банку. Додає 7 ст. л. цукру, заливає 0,5 л горілки. Ставить у погріб на 10–14 днів.

— Немає точного часу настоювання, але потрібно не менш як 10 днів. Що довше горілка стоїть, то більше натягується ягодами.

Настоянку з шипшини проціджує і переливає в пляшки. Для цього ставить у скляну пляшку лійку. На її дно кладе два-чотири шари марлі й наливає напій. Зберігає його в холодильнику. Може простояти кілька років без втрати смаку та вітамінів.

Зараз ви читаєте новину «Шипшинову настоянку зберігають у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути