— Мою наливку з айви не сплутати ні з чим. Цьогоріч на дачі вродило стільки плодів, не знала що з ними робити. Вирішила поекспериментувати й отримала чудо-напій — ароматний із легкою кислинкою, — каже 51-річна Олена Стецюк із Кропивницького.
Чистить від шкірки 20 г кореня імбиру, подрібнює його. Миє 0,5 кг айви. Вирізає серцевину, щоб не було гіркоти. Плоди нарізує дрібними шматками.
Складає в банку айву й імбир. Насипає 400 г цукру та перемішує. Банку закриває кришкою і кілька разів струшує. Ставить на три дні у світле місце, струшує тричі на добу. Коли айва пустить сік, наливає 0,5 л горілки й перемішує.
Закриває кришкою і залишає банку на місяць у темному місці з кімнатною температурою. Струшує напій раз на два дні. Потім проціджує настоянку через два шари марлі, віджимає м'якоть.
— На цьому етапі можна підсолодити, якщо напій кислуватий.
Наливку переливає в пляшку і ставить у прохолодне місце на чотири дні. Так можна зберігати три роки.
Коментарі