понеділок, 12 лютого 2018 00:45

Наливку з айви зберігають три роки

— Мою наливку з айви не сплутати ні з чим. Цьогоріч на дачі вродило стільки плодів, не знала що з ними робити. Вирішила поекспериментувати й отримала чудо-напій — ароматний із легкою кислинкою, — каже 51-річна Олена Стецюк із Кропивницького.

Чистить від шкірки 20 г кореня імбиру, подрібнює його. Миє 0,5 кг айви. Вирізає серцевину, щоб не було гіркоти. Плоди нарізує дрібними шматками.

Складає в банку айву й імбир. Насипає 400 г цукру та перемішує. Банку закриває кришкою і кілька разів струшує. Ставить на три дні у світле місце, струшує тричі на добу. Коли айва пустить сік, наливає 0,5 л горілки й перемішує.

Закриває кришкою і залишає банку на місяць у темному місці з кімнатною температурою. Струшує напій раз на два дні. Потім проціджує настоянку через два шари марлі, віджимає м'якоть.

— На цьому етапі можна підсолодити, якщо напій кислуватий.

Наливку переливає в пляшку і ставить у прохолодне місце на чотири дні. Так можна зберігати три роки.

Зараз ви читаєте новину «Наливку з айви зберігають три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути