Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 06:55

Наливка смачніша на перезрілих плодах

58-річний Володимир Голубничий із міста Сміла Черкаської області 25 років займається приготуванням домашніх наливок. Особливо йому вдається слив"янка.

— До неї беру спілі, навіть перезрілі й підв"ялені плоди. Але вони не повинні бути пошкодженими. Промиваю й укладаю в ємність із вузьким горлом або у спеціальне барильце чи бочку на п"ять літрів. Потім готую сироп. У літрі води розводжу 200 грамів цукру. Можна й менше, залежно від умісту цукру в плодах. Ним заливаю сливи. До краю горловини має лишитися трохи місця. Бо як у процесі бродіння почне підніматися м"язга, то випливе з посудини.

Голубничий закриває бочку нещільно, аби вуглекислий газ, який виділяється при бродінні, міг вільно виходити.

— Найкраща температура для одержання слив"янки 20–22 градуси. Час бродіння залежить від кількості цукру й температури. Коли він закінчиться, наливку зливаю, проціджую, розливаю у пляшки і ставлю у погріб.

Сливи, які залишаються в посуді, можна повторно залити цукровим сиропом. Через три тижні одержите слабоалкогольний напій, що нагадуватиме сидр.

Зараз ви читаєте новину «Наливка смачніша на перезрілих плодах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути