Ексклюзиви
Середа, 19 грудня 2007 15:41

Найсмачніший рулет —зі свіжої підчеревини

Автор: фото: Світлана СЕКЕРА
  Поліна Секера тонко нарізає рулет зі свинячої підчеревини. Господині подобається, коли він із м’ясом
Поліна Секера тонко нарізає рулет зі свинячої підчеревини. Господині подобається, коли він із м’ясом

59-річна Поліна Секера з Новгорода-Сіверського на Чернігівщині не визнає свіжини без рулету з підчеревини.

— Підчеревок вирізають першим — найсмачніший рулет виходить зі щойно знятого шматка, — усміхається висока жінка. — Якщо він занадто довгий, розділяю на дві частини. У мене свиня виросла невеличка, тож у рулет скрутила цілий шмат.

Поліна Леонідівна натирає шматок сіллю з усіх боків.

— Солі беремо за смаком, — коментує господиня. — На оцей невеликий я взяла столову ложку.

Далі Секера через кожні 10 см робить невеликі дірки-наколи ножем. Запихає в них шматочок часнику, лаврового листа, кладе горошину перцю. Внутрішню поверхню підчеревини притрушує чорним меленим перцем.

Нашпигований рулет Поліна Леонідівна тугенько скручує і фіксує вздовж і впоперек капроновою ниткою.

— Варити ставлю у глибокому посуді, на третину заповненому підсоленою водою, — веде далі жінка. — З півгодини варю на газу, далі перекладаю на деко і допікаю в духовці на маленькому вогні.

Тушкується рулет 2–3 год.

Зараз ви читаєте новину «Найсмачніший рулет —зі свіжої підчеревини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода