четвер, 04 жовтня 2007 18:18

На весілля замовляють окорок дикого кабана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Шеф-кухар столичного ресторанного комплексу ”Млин” Володимир Висоцький готує салат ”Морська зірка” за 28 гривень. У закладі три великі зали. Весілля в цьому ресторані обходиться у 220 гривень на людину. Спиртне і воду молодята привозять самі
Шеф-кухар столичного ресторанного комплексу ”Млин” Володимир Висоцький готує салат ”Морська зірка” за 28 гривень. У закладі три великі зали. Весілля в цьому ресторані обходиться у 220 гривень на людину. Спиртне і воду молодята привозять самі

"У нас зараз сезон весіль, майже щодня бенкет, — каже адміністратор столичного ресторанного комплексу "Млин" на просп. Броварському біля метро Гідропарк Федір Поліщук, 25 років. — Ось нещодавно гурт "Авіатор" весілля гуляв. Близько ста запрошених було".

Одружувався один із солістів групи Дмитро Тодорюк із брюнеткою Ольгою.

— Наша фішка — у смачній домашній кухні й оригінальній подачі на стіл. За марципанами ми не гонимося, але на замовлення приготуємо будь-яку страву, — веде далі Поліщук.

Запечене порося у "Млині" подають під вогняний залп пушки, качку — у спеціальному качиному чучелі. Цілу приготовану сьомгу офіціанти підпалюють і виносять у темряві. Для цієї вогняної страви підібрали музичний супровід.

— Свинячий окорок вивозимо в зал у чучелі дикого кабана, — додає Федір. — При гостях ріжемо м"ясо великими ножами на шматки, влаштовуючи гарне шоу.

Окорок дикого кабана — прикраса весільного столу в ресторані "Мисливський двір", що біля парку Партизанської слави в Києві. Його часто замовляють молодята. 10-кілограмовий окорок коштує близько 1,5 тис. грн.

— Перед подачею до столу поливаємо його коньяком і підпалюємо при гостях, — ділиться заступник шеф-кухаря Роман Карасевич, 28 років. — До цього він добу вимочується в оцті, червоному вині, солі і воді. Потім 6–7 годин маринується в аджиці, спеціях, духмяних травах, гірчиці. Запікають свинину півтори-дві години у фользі. Коли окорок перевертають, поливають його власним соком. В оформленні страви багато зелені.

Осетрину відварюють на маленькому вогні хвилин 40

Із салатів у "Мисливському дворі" на весілля найчастіше замовляють "Римський" і "Флорентійський".

— Для "Римського" відварюю телячий язик, його в салаті має бути найбільше, — розповідає кухар Юлія Костюченко, 22 роки. — Ріжу, додаю смажені шампіньйони, яйце та свіжий огірок. Заправляю сумішшю майонезу і сметани. Їх беру порівну. Зверху посипаю горішками кеш"ю і прикрашаю посмаженою у фритюрі морквою.

"Флорентійський" салат кухар готує з куркою. Окремо смажить кільця цибулі, порізані соломкою моркву і куряче філе. Печериці теж обсмажує. Усіх компонентів бере порівну, змішує і заправляє соусом. 200 г кетчупу ретельно перемішує із 500 г майонезу і 50 г коньяку.

— Прикрашаю салат кедровими горішками, половинками перепелиних яєць і помідорів чері, — додає Юлія.

У ресторанному комплексі "Кабачок на бочок" неподалік від метро Харківська популярні заливні страви. На весілля замовляють осетрину та язик.

— Заливні страви легко приготувати вдома, — ділиться рецептом шеф-кухар Роман Семенюк, 37 років. — Рибу можна зробити цілою чи порізати на порції.

Осетрину відварюють на маленькому вогні хвилин 40. У воду додають сіль, розмарин, тим"ян, корінь і стебло селери, моркву, цибулю. Рибу витягують, а бульйон освітлюють і проціджують.

— Добре освітлює яєчний білок, — Роман відділяє від жовтка білок і вливає його в бульйон. — Він згортається і вбирає у себе зайве.

У проціджений бульйон кухар додає розмочений желатин. Щоб осетрина була всередині холодцю, потроху наливає бульйон у тарілки і залишає холонути. Викладає на желе шматочки риби, прикрашає її болгарським перцем, петрушкою, лимоном. Рибу обережно заливає і ставить у холодильник. Третій шар бульйону заливають, коли застигне попередній.

1 кг заливної осетрини коштує у ресторані 160 грн.





Що треба для салату "Римський"


На порцію — 60 г вареного телячого язика, 50 г смажених печериць, 1 яйце, 50 г огірка. Для заправки — порівну майонезу та сметани.

Iз рибних консервів роблять п"ятикутну "Морську зірку"

До святкового столу шеф-кухар столичного ресторанного комплексу "Млин" Володимир Висоцький, 26 років, радить приготувати швидкий і смачний салат "Морська зірка".
— Він незвично й вишукано виглядає на блюді, — додає Висоцький. — Для банкетів "Морську зірку" викладаємо на великій тарілці. Офіціант підносить її гостю й допомагає зняти вподобаний шматочок.
Шеф-кухар розминає виделкою консервованого тунця, додає почищене й потерте солодке яблуко, дрібно потертий голландський сир.
— Тунець можна замінити звичайною консерваною сардиною, — каже, ретельно перемішуючи салат із майонезом. — У цей салат усього беремо в однаковій кількості.
Висоцький двома столовими ложками формує котлети з гострими кутами, перекочуючи масу з ложки у ложку. Викладає їх на тарілці зіркою. Кожну котлету накриває червоним шматком малосольної сьомги і посипає обсмаженим кунжутом. Кінчики зірки прикрашає невеликими креветками. Між "промінями" — спіралі з лимона та по кілька маслин. Із зелені бере петрушку і салат.
— "Морську зірку" можна приготувати вдома без сьомги. Але страва таки буде вже не та, — зітхає Висоцький.
З однієї банки консервів вийшло п"ять котлет.

Зараз ви читаєте новину «На весілля замовляють окорок дикого кабана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути