Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 05:35

М'ясо загортають у фольгу

— Свинину печу на деку з водою. Загортаю у кілька шарів фольги і виходить, наче цукерка, — каже 40-річна Світлана Соколова, шеф-кухар столичного ресторану "Креп де Шин". — Завдяки воді м'ясо соковите. Вона його гріє, але не сушить.

Промиває 1,2 кг свинини. Після запікання вийде 1 кг. Жир не обрізає, щоб страва була не суха. За добу до приготування маринує у 80 мл соєвого соусу, 50 г гірчиці, 70 г меду. Додає за смаком чорний мелений перець і кілька лаврових листків. Такий самий маринад готує перед тим, як пекти свинину. Мастить ним і загортає у кілька шарів фольги. На деко наливає трохи води і кладе "цукерку". Вона готується, як у термошубі.

— Якщо свинину просто покласти на деко, при запіканні витікатиме жир і м'ясо вийде сухим. Вода від цього захищає. Буде не сире, а просмажене і водночас соковите.

Ставить деко на 2 год. у нагріту до 180°C духовку. Щоб вийшла гарна скоринка, мастить медовою глазур'ю. Змішує по 2 ст. л. соєвого соусу та меду. Мастить м'ясо зверху і ставить на 10 хв. у духовку.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо загортають у фольгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути