Пʼятниця, 11 січня 2008 15:24

М"ясний салат готують із вечора

52-річна киянка Людмила Сергеєва салат "Пікантний" навчилася готувати ще за радянських часів. Якось у ресторані вона попросила кухаря розповісти рецепт страви, що куштувала. Та кухар відмовився. Тоді киянка замовила ще одну порцію.

— Знімала виделкою кожен шар салату та запам"ятовувала, що за чим класти, — усміхається Людмила. Вона невисока, в короткій шубі з чорнобурки.

Для салату киянка відварює м"ясо зі спеціями. Каже, що підійде будь-яке. Дрібно його ріже й викладає на дно тарілки. На м"ясо — варену та порізану кубиками моркву. Змащує майонезом. Наступні шари — терті яйця, зелений горошок, чорнослив із грецькими горіхами, майонез.

— Потім кладу цибулю. Щоб вона не гірчила, можна обдати кип"ятком. Але не переваріть, бо буде м"якою й несмачною, — радить Сергеєва. Вона викладає півкільця цибулі, любить неошпарену.

Далі знову шар тертих яєць, чорносливу з горіхами, поливає все майонезом. Зверху — порізаний кубиками солений огірок, горіхи та прикрашає все зеленою цибулею.

— Салат краще готувати з вечора, — веде далі Сергеєва. — За ніч він добре пропитається й буде ще смачнішим.

Зараз ви читаєте новину «М"ясний салат готують із вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода