понеділок, 20 січня 2020 00:35

Мигдалевий амарето зберігають два роки

— Італійський амарето став цілком досяжним. Можна варити вдома, самому робити солодший чи міцніший, — розповідає 37-річна Оксана Плакса із села Гнатівка Добровеличківського району Кіровоградської області. — Найкраще смакує з кусочками льоду.

Заливаю окропом 50 грамів мигдалю на 5 хвилин і очищаю. Підсмажую на сухій сковороді до золотистого кольору. Туди кладу чотири горошини духмяного перцю і три бутони гвоздики. Накриваю кришкою на 2 хвилини для настоювання і знімаю з плити.

Розколюю абрикосові кісточки, відокремлюю ядра. Їх має бути 50 грамів. Додаю пів чайної ложки кориці. Роблю сироп із 50 мілілітрів води та 350 грамів цукру. Коли почне карамелізуватися, сиплю чайну ложку ванільного цукру. Наливаю пів склянки води і перемішую. Знімаю з вогню після закипання і заливаю горіхи. Коли суміш охолоне, додаю пів чайної ложки розчинної кави і пляшку горілки. Банку закриваю і струшую. Настоюю місяць у погребі, струшую двічі на тиждень. Ціджу напій.

Перед вживанням амарето недостатньо процідити через марлю. Щоб був кращий колір, треба фільтрувати через вату. Напій добре зберігається. У холодильнику стоїть два роки й не втрачає смаку.

Зараз ви читаєте новину «Мигдалевий амарето зберігають два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути