— Мідії чи не найдешевші з морепродуктів, — ділиться киянка Ірина Юдицька. Вона купує у столичному маркеті "Дари моря" 200 г м"яса мідій. Кілограм їх коштує 27 грн. — Готуватиму салат із майонезом.
Розморожені мідії Ірина кидає в киплячу воду. За 2–3 хв. дістає й залишає охолоджуватися. Потім змішує їх із дрібно порізаними соленим огірком, цибулею і звареними вкруту яйцями. Салат заправляє майонезом, додає трохи томатного соусу, солить, перчить і вичавлює краплину гірчиці.
— Готовий салат викладаю на тарілку з листям салату і прикрашаю зеленню петрушки чи кропу.
Каже, мідії смачні з креветками. Спочатку морепродукти відварює і збризкує лимонним соком. Додає подрібнені яйця, маринований огірок і перемішує з майонезом.
— Можна додати картоплі, маринованого горошку чи кукурудзи — і вийде морський олів"є.
Коментарі