Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2007 15:15

Мідії тушкують у білому вині з цибулею

Автор: фото: REUTERS
  Американський кухар Вольфганг Пук показує тарілку з мідіями, креветками та кальмарами. Страва приготована на цьогорічну вечірку з нагоди вручення премії ”Оскар”. Шматочки ананаса та риби викладені у вигляді фігурок ”Оскара”. Продукти прикрашені порізаними
Американський кухар Вольфганг Пук показує тарілку з мідіями, креветками та кальмарами. Страва приготована на цьогорічну вечірку з нагоди вручення премії ”Оскар”. Шматочки ананаса та риби викладені у вигляді фігурок ”Оскара”. Продукти прикрашені порізаними

Вагові мідії у столичних магазинах коштують 21–30 грн за кілограм. Із 300 г можна приготувати морське "рагу" з овочами, салат або бульйон на юшку.

— Мідії треба правильно розморозити, — розповідає шеф-кухар київського ресторану "Титанік" В"ячеслав Ржанов, 27 років. — Не кладіть морепродукт до мікрохвильової печі. У холодну чи гарячу воду теж. Бо він втратить смак. Дістаньте мідії з морозилки, нехай розмерзнуться самі.

Найсмачнішими вийдуть, коли їх посмажити або відварити на салат. Кухар радить смажити в білому сухому вині з цибулею. В"ячеслав кладе розморожений морепродукт на змащену оливковою олією сковорідку. Додає 30–50 г білого сухого вина й нарізану кубиками цибулю. Солить і приправляє рибними спеціями. Тушкує страву на середньому вогні не більше десяти хвилин. Перед подачею заправляє лимонним або часниковим соусом.

— Для легкої кислинки достатньо вижати маленький шматок лимона. А для часникового соусу треба змішати в блендері кілька дрібненько нарізаних зубків часнику з оливковою олією.

Із мідій можна приготувати бульйон для юшки. Морепродукти заливають водою, додають лавровий листок, кілька горошин чорного перцю. Юшка буде ароматнішою, якщо до неї вкинути цілу маленьку цибулину. Усе варити 10 хв. Готові мідії можна вийняти і викласти на нарізане листя салату. Страву заправляють оливковим маслом чи соусом. А з бульйону готують рибну юшку.

Зараз ви читаєте новину «Мідії тушкують у білому вині з цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути