Вагові мідії у столичних магазинах коштують 21–30 грн за кілограм. Із 300 г можна приготувати морське "рагу" з овочами, салат або бульйон на юшку.
— Мідії треба правильно розморозити, — розповідає шеф-кухар київського ресторану "Титанік" В"ячеслав Ржанов, 27 років. — Не кладіть морепродукт до мікрохвильової печі. У холодну чи гарячу воду теж. Бо він втратить смак. Дістаньте мідії з морозилки, нехай розмерзнуться самі.
Найсмачнішими вийдуть, коли їх посмажити або відварити на салат. Кухар радить смажити в білому сухому вині з цибулею. В"ячеслав кладе розморожений морепродукт на змащену оливковою олією сковорідку. Додає 30–50 г білого сухого вина й нарізану кубиками цибулю. Солить і приправляє рибними спеціями. Тушкує страву на середньому вогні не більше десяти хвилин. Перед подачею заправляє лимонним або часниковим соусом.
— Для легкої кислинки достатньо вижати маленький шматок лимона. А для часникового соусу треба змішати в блендері кілька дрібненько нарізаних зубків часнику з оливковою олією.
Із мідій можна приготувати бульйон для юшки. Морепродукти заливають водою, додають лавровий листок, кілька горошин чорного перцю. Юшка буде ароматнішою, якщо до неї вкинути цілу маленьку цибулину. Усе варити 10 хв. Готові мідії можна вийняти і викласти на нарізане листя салату. Страву заправляють оливковим маслом чи соусом. А з бульйону готують рибну юшку.
Коментарі