Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 07:15

Медовий лікер настоюють на мелісі

— Медовий лікер можна робити в будь-яку пору. Це зручно, бо не треба свіжі ягоди чи фрукти, — каже Олег ­Вишневський, 38 років, із міста Буча Київської області. — Лікер має світло коричневий колір, трохи каламутний.

Засипає по столовій ложці сушеної м'яти, меліси та чебрецю в сотейник. Кидає невелику гілочку звіробою та 1/2 ч. л соди. Наливає по склянці води та меду. Ставить на вогонь, доводить до кипіння, помішуючи ложкою, щоб не збиралося багато піни. Коли вона перестає утворюватися, накриває кришкою і варить півгодини на малому вогні. Охолоджує відвар і проціджує через кілька шарів марлі. Додає склянку спирту й перемішує. Ставить на місяць у холодильник.

— Тут немає певного терміну. Що довше стоїть, то ароматніший буде. У моїх батьків у погребі якось рік стояв і вийшов чудовий.

Зараз ви читаєте новину «Медовий лікер настоюють на мелісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути