понеділок, 23 березня 2020 07:50

Мед збалансовує гостроту тушкованого фаршу

Автор: SOBESEDNIK.RU
  Чилі кон карне — страва мексикансько-техаської кухні. Її готують з курячого або яловичого фаршу та овочів. Страву подають з кукурудзяними коржиками
Чилі кон карне — страва мексикансько-техаської кухні. Її готують з курячого або яловичого фаршу та овочів. Страву подають з кукурудзяними коржиками

— У нашій сім'ї полюбляють гостреньке. Найбільше — страву мексикансько-техаської кухні чилі кон карне, — розповідає 43-річна Тетяна Стороженко з Дніпра. — Це тушкований фарш зі спеціями й квасолею. Її підсмажую і під кінець додаю меду. Подаю з кукурудзяними коржиками — ситніше і смак багатший.

Для чилі кон карне сушений перець чилі на пів години заливаю водою, щоб повністю покрила. Стручок придавлюю, аби не спливав. Із двох свіжих червоних перців чилі видаляю насіння й ріжу.

Дрібню цибулину, три зубки часнику, пучок кінзи. Обсмажую зі свіжим чилі в сотейнику на оливковій олії. Коли перець розм'як, додаю нарізану морквину, столову ложку червоної паприки пластівцями, дрібку зіри, чайну ложку сушеного орегано й п'ять-сім горошин чорного перцю. Обсмажую ще 5 хвилин.

Вкидаю почищений і подрібнений замочений перець. Додаю 500 грамів фаршу — яловичого або курячого. Обсмажую 5 хвилин. Заливаю 100 мілілітрами м'ясного бульйону або водою, у якій був перець. Додаю пів літра томатного соусу. Солю, перчу. Доводжу до кипіння, зменшую вогонь і тушкую 45–50 хвилин під ­кришкою.

Крупний болгарський перець обсмажую на сковороді-гриль, доки шкірка місцями підгорить. Щільно замотую у поліетиленовий пакет, лишаю на 15 хвилин, аби "пропотів". Далі знімаю шкірку, чищу від насіння. Ріжу тонкими смужками й додаю до страви. Тушкую ще 10–15 хвилин.

У сковорідці на олії обсмажую ще дрібку зіри. Додаю 400 грамів відвареної у підсоленій воді червоної квасолі та столову ложку меду. Смажу, доки квасоля не стане хрустка. Змішую із рештою.

Для тіста на коржики збиваю яйце. Заливаю 150 мілілітрами води. Додаю чайну ложку без гірки солі, 150 грамів кукурудзяного борошна. Перемішую. Смажу на змащеній олією сковороді, як млинці. Коржик має бути завбільшки з блюдце.

Смажу з обох боків. Коли краї підсушуються, готові коржики можна знімати. Ще гарячими коржики згинаю навпіл і скріплюю зверху зубочисткою, щоб охолонули в такій формі. Всередину накладаю чилі кон карне. Притрушую зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Мед збалансовує гостроту тушкованого фаршу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути