четвер, 18 жовтня 2007 18:22

Мариновану селеру шеф-кухар кладе в осінній салат

Меню столичні ресторани оновлюють до кожного сезону. Восени ресторани "О"Панас", "Первак" і "Царське село", які очолюють рейтинг інтернет-сайту chiken.kiev.ua, і собі запровадили нові страви.

— У нашому ресторані цієї осені з"явилося вісім страв, — ділиться шеф-кухар Олена Филиппенко, 33 роки, з ресторану "О"Панас" на вул. Терещенківській. — Порадуємо своїх відвідувачів новенькими салатами "Чумацький нісаус" та "Рибацький", супами, холодником по-селянськи, домашньою кров"янкою, гарячим судаком "Новий водограй". Пропонуємо маковий рулет. З гарнірів — велетенську молочну локшину з часниковим соусом.

Салати осіннього меню Филиппенко готує із зеленим салатом, помідорами й огірками. Для салату "Чумацький нісаус" шеф-кухар бере листя руколи й устеляє ними дно тарілки. Потім шарами викладає маленькі помідори-чері, консервований у власному соку тунець, сир для тостів, перепелині яйця. Гірку салату поливає оливковою олією та бальзамічним оцтом, прикрашає лаймом. Порція коштує 44 грн.

— "Рибацький" схожий на салат "Олів"є", тільки з раковими шийками, — каже Олена. — Ракові шийки, свіжий та маринований огірки, варене куряче філе, яйця ріжу дрібними кубиками. Так смачніше. Додаю свіжоморожений зелений горошок, заправляю майонезом. Прикрашаю листям салату й смаженими тигровими креветками.

Порція салату "Рибацький" на 250 г коштує 55 грн.

У ресторані "Первак" на вул. Рогнідинській цієї осені готують п"ять нових страв.

— Ми додали до осіннього меню рибні та м"ясні страви, — ділиться заступник директора Людмила Бородіна, 30 років. — Новий салат називається "Телятина в овочевих хвилях".

Баранину на кісточці з розмарином у ресторані подають за 114 гривень

Із десертів новинка — груша в листковому тісті, яку подають із морозивом та шоколадним соусом. Порція на 175 г коштує 36 грн.

Найбільше з трьох рейтингових ресторанів розширив меню ресторан "Царське село", що поблизу Києво-Печерської лаври. З"явилися нові салати, холодник з куркою, юшка з ярини та печериць. Окремий пункт — гриль-меню.

— Для нас це новинка, а сусідній літній ресторан "СССР" запровадив гриль-меню з літа, — каже адміністратор Олена Немножко, 20 років.

У гриль-меню — чотири види шашликів, запечені риба та овочі. Порція овочів-гриль на 200 г коштує 32 грн, найдорожча — баранина на кісточці з розмарином (200г) за 114 грн.

— Юшка з ярини та печериць — це легкий суп з картоплею, морквою, цвітною капустою, солодким болгарським перцем, грибами й смаженою цибулею, — пояснює шеф-кухар Андрій Валенчук, 36 років. — Подаємо його з пиріжками з листкового тіста, начиненими курячим м"ясом та цибулею.

З наступного понеділка в "Царському селі" готуватимуть два авторських салати від шеф-кухаря. Валенчук ще не дав їм назви. В обидва кладе селеру, мариновану в соку лимона з цукром і сіллю. Щоб страва мала апетитний вигляд, всі складники ріже соломкою.

Для одного із салатів Валенчук відварює головку капусти, як на голубці. Знімає м"які листки, панірує в борошні, збитому яйці й смажить на пательні. Охолоджені змащує майонезом із почавленим часником і скручує. Рулетики розрізає під кутом на три частини й викладає в тарілку по колу.

— Тарілки наповнюю салатом із відвареного язика, картоплі, яйця, обчищеного огірка (шкірка восени жорстка), маринованої селери, — веде далі Андрій. — У салат даю соус з майонезу, французької гірчиці й коньяку. Посипаю страву паприкою та прикрашаю помідорами-чері.

Новий салат Валенчука коштуватиме близько 30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мариновану селеру шеф-кухар кладе в осінній салат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути