Ексклюзиви
Четвер, 13 вересня 2007 19:22

Мариновані шампіньйони залишаються хрусткими

Десять років вирощує шампіньйони 30-річний донеччанин Олег. Він має приватну грибну фірму.

— Почав займатися грибами — зацікавився рецептами страв із шампіньйонів, — розповідає Олег. — Ми з дружиною їх смажили, варили супи, солили. Найсмачніші — мариновані за давнім рецептом. Смак такий, наче маринувалися в бочці.

Чоловік каже, що рецепт розповів знайомий, який теж вирощує гриби. Тепер це їхній сімейний рецепт.

— Спочатку треба відварити гриби у підсоленій воді. Процідити й змішати з дрібно порізаною цибулею. Її має бути стільки, щоб покрити гриби. Суміш складаю у скляні банки й додаю кілька лаврових листочків.

Усе це Олег заливає маринадом. У пропорції 1:1 розводить оцет і теплу воду, кидає по чотири горошини чорного перцю на банку.

— Гриби з цибулею заливаю маринадом, даю охолонути й ще на півгодини ставлю в холодильник, — розповідає донеччанин. — На смак вони хрусткі, як бочкові. Ніхто з друзів не вірить, що з банки.

Зараз ви читаєте новину «Мариновані шампіньйони залишаються хрусткими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода