Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 05:06

Маковий рулет за смаком нагадує ромову бабу

Автор: KLOPOTENKO.COM
  Рулет присмачують вишнями і корицею. Посипають маком або пудрою
Рулет присмачують вишнями і корицею. Посипають маком або пудрою

— Маковий рулет — традиційна українська випічка, яку раніше готували на свята. Однак його можна пекти і без особливого приводу. Він простий і смачний. Особливої пікантності досягаю завдяки додаванню кориці та цедри лимона, — говорить один із найбільш впізнаваних кулінарних експертів України 33-річний Євген Клопотенко.

— Розводжу 25 грамів пресованих дріжджів "Духмяна Хата" в теплому молоці, додаю столову ложку цукру і дві столові ложки муки. Перемішую і залишаю у теплі на 20 хвилин.

У великій посудині змішую 500 грамів просіяного борошна і три столові ложки цукру. Додаю на кінчику чайної ложки солі, 100 грамів м'якого масла та яйце. Вливаю опару, яка вже підійшла. Замішую м'яке тісто. Накриваю рушником і ставлю у тепле місце без протягів на годину.

Для начинки змішую 150 грамів запареного маку, 50 грамів масла, п'ять столових ложок цукру і 50 мілілітрів молока.

Тісто, яке підійшло, розділяю на дві частини. З кожної вийде рулет майже 20 сантиметрів завдовжки. Якщо хочете один, але великий — використайте все тісто одразу. Розкачую тонкі пласти й викладаю на кожен по половині макової начинки. Зверху додаю по 85 грамів вишні. Залишаю 1–2 сантиметри від країв, щоб було зручно скрутити рулет. Посипаю столовою ложкою цедри лимона і такою ж кількістю меленої кориці. Формую рулет. Найзручніше скручувати його на пергаменті для випікання, щоб потім одразу перекласти на деко. Шов рулету має бути знизу. Змащую сумішшю жовтка і однією–двома столовими ложками молока. Можна посипати маком. Відправляю у розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хвилин. Час приготування залежить від властивостей духовки і розміру рулету. Готовність краще перевіряти дерев'яною шпажкою. Охолоджений рулет розрізаю на шматочки. На смак нагадує ромову бабу, але українського походження. Виходить ніжним, а не сухим, що зазвичай є головною проблемою рулетів.

— Тільки свіжі та якісні дріжджі допоможуть вам приготувати пухку випічку. "Духмяна Хата" — це єдині на ринку домашнього хлібопечення осмотолерантні дріжджі, які були спеціально розроблені для використання у рецептурах із підвищеним вмістом цукру, масла й інших здобних компонентів, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".

Дріжджі "Духмяна Хата" ідеально підходять для складної випічки — паски, різдвяного штолену, віденських розанчиків, круасанів, слойок, де багато здоби в рецептурі. Також годиться і для простіших рецептур — піци, пиріжків, пирогів. Ці дріжджі не вимагають попередньої активації — їх можна одразу ж брати для замісу. При цьому вони забезпечать швидкий підйом тіста. Дріжджі "Духмяна Хата" впораються з будь-яким тістом, легко і швидко його піднімуть. З "Духмяною Хатою" господиня може бути впевнена, що випічка вийде пухкою та духмяною!

"Духмяна Хата" — єдині в Україні 100-грамові пресовані дріжджі, які упаковують у спеціальний матеріал — папір із покриттям HOT-MELT. Ця інноваційна упаковка забезпечує оптимальні умови для зберігання. Покриття має спеціальні бар'єрні властивості, завдяки чому дріжджові клітини набагато краще зберігають активність протягом усього терміну придатності. Також дріжджі не прилипають до упаковки.

Зараз ви читаєте новину «Маковий рулет за смаком нагадує ромову бабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути