Понеділок, 27 серпня 2018 05:25

Лимонний сік і гірчиця пом'якшують смак хріновухи

— Люблю робити домашні алкогольні напої, — каже 46-річний Микола Колесник із Полтави. — Нещодавно приготував настоянку з хрону. До класичного рецепту додав лимонний сік і гірчицю, вони пом'якшують смак напою.

Корінь хрону завбільшки 7–10 см чистить і натирає на тертці. Змішує у скляній банці 2 ст. л. лимонного соку і по 1 ч. л. меду та гірчиці в зернах.

— Засипаю в банку перетертий хрін і вливаю півлітра горілки, самогону або розведеного спирту. Щільно закриваю, добре струшую банку. Ставлю в темне тепле місце. Залишаю на три-чотири дні.

Раз на добу струшує банку.

— Отриману настойку профільтровую через марлю, а потім ще проціджую через шар вати, переливаю у скляну пляшку і закупорюю. Домашня хріновуха має легкий жовтуватий колір і приємний аромат. Зберігають її якнайдалі від прямого сонячного проміння в герметично закритій пляшці до трьох років. Напій буде міцністю 36–38 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Лимонний сік і гірчиця пом'якшують смак хріновухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 42
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути