Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2018 05:25

Лимонний сік і гірчиця пом'якшують смак хріновухи

— Люблю робити домашні алкогольні напої, — каже 46-річний Микола Колесник із Полтави. — Нещодавно приготував настоянку з хрону. До класичного рецепту додав лимонний сік і гірчицю, вони пом'якшують смак напою.

Корінь хрону завбільшки 7–10 см чистить і натирає на тертці. Змішує у скляній банці 2 ст. л. лимонного соку і по 1 ч. л. меду та гірчиці в зернах.

— Засипаю в банку перетертий хрін і вливаю півлітра горілки, самогону або розведеного спирту. Щільно закриваю, добре струшую банку. Ставлю в темне тепле місце. Залишаю на три-чотири дні.

Раз на добу струшує банку.

— Отриману настойку профільтровую через марлю, а потім ще проціджую через шар вати, переливаю у скляну пляшку і закупорюю. Домашня хріновуха має легкий жовтуватий колір і приємний аромат. Зберігають її якнайдалі від прямого сонячного проміння в герметично закритій пляшці до трьох років. Напій буде міцністю 36–38 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Лимонний сік і гірчиця пом'якшують смак хріновухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути