четвер, 11 грудня 2008 18:18

Курятина в кокосовому молоці смакує з рисом

"Дуже захотілося спробувати кокосового молока, купила в маркеті пакет — а воно ніяке й з крупками, — ділиться киянка Антоніна Мейсер, 34 роки. — Аби не виливати його, довелося шукати рецепти. Курка в кокосовому молоці пальчики оближеш вийшла!"

На кухні білява Антоніна у яскравому фартуху розморожує два курячі філе. На сріблястого кольору холодильнику стоїть маленький телевізор. На електричній плиті гріється блискучий чайник зі свистком.

— Для курки в кокосовому молоці треба добра сковорідка, нічого не має пригоріти, — Мейсер дістає з шафки чималу пательню з антипригарним покриттям і ставить на плиту нагріватися. Ллє на неї кілька столових ложок олії.

Чималу цибулину закладає у блендер, додає три зубчики часнику, половину чайної ложки куркуми, маленький корінь свіжого імбиру й один червоний перець чилі. Подрібнює все й солить. Вийшла однорідна густа червонувата маса.

— Тепер цю пасту треба обсмажити на олії — це зробить страву ароматнішою, — веде далі Мейсер. Пасту жінка смажить із 5 хв., кухнею шириться аромат прянощів.

У підсмажені овочі Антоніна додає порізане чималими кубиками куряче м"ясо. За 5 хв. посипає подрібненим лавровим листком, ллє кілька столових ложок окропу, накриває кришкою і тушкує курятину до готовності.

— Кокосове молоко до м"яса додам насамкінець, — жінка заливає курятину склянкою кокосового молока. Страву перемішує. А як закипіло, знімає з плити, накриває пательню кришкою і дає настоятися 10–15 хв.

Курятина вийшла ароматною, гоструватою, з ледь солодким кокосовим присмаком.

— Найкраще вона смакує з рисом, — каже Антоніна.



Що потрібно

2 великі курячі філе, 1 скл. кокосового молока, 2–3 зубчики часнику, 1 цибулина, маленька частина свіжого кореня імбиру, 0,5 ч. ложки куркуми, 1 перець чилі, дрібка меленого лаврового листа, сіль, олія.

Білу м"якоть заливають водою

Киянка Євгенія Горбатенко, 49 років, кокосове молоко готує сама.

— І дешевше, і корисно, — каже.

Горбатенко купує кокосовий горіх. Сік із нього випиває через соломинку онучка, із білосніжної м"якоті варить молоко.

— У каструльці змішую в однакових пропорціях звичайне молоко і воду, — веде далі. — Зазвичай беру їх по півтори склянки. Можна взяти лише воду, але тоді кокосову суміш треба збити міксером чи блендером.

Як рідина закипає, Євгенія кладе у неї подрібнену кокосову м"якоть і доводить до кипіння. Дає молоку настоятися з годину і проціджує крізь марлю.

— Треба добряче цідити, аж здавлювати. Стружка має віддати всі соки та масло молоку і залишитися в марлі сухою.

Горбатенко зауважує, що таке молоко пахне кокосом і має солодкуватий присмак горіха. Його можна пити або готувати молочні каші, додавати до соусів, тушкувати в ньому м"ясо.

Зараз ви читаєте новину «Курятина в кокосовому молоці смакує з рисом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути