понеділок, 06 серпня 2018 07:56

Кроля тушкують із виноградом

Автор: WWW.YANDEX.RU
  Кріль смакує з пастою та картопляним пюре. При подачі його поливають соусом, у якому тушкувався
Кріль смакує з пастою та картопляним пюре. При подачі його поливають соусом, у якому тушкувався

— Готую кроля у вині з виноградом. Спочатку мариную м'ясо, обсмажую кілька хвилин. Потім годину тушкую, — розповідає 47-річна Людмила Слободян із Ніжина Чернігівської області.

Миє кілограмову тушку кроля й ріже на порційні шматки. Для маринаду подрібнює одну цибулину. Миє 300 г білого винограду й розминає його товкачем. Проціджує пюре через сито, щоб відокремити сік. Змішує його зі склянкою білого напівсолодкого вина й поливає цим кроля. Додає цибулю, по 1 ч. л. прованських трав і солі. Перемішує і ставить маринуватися на 3 год. у холодильник.

— Без маринаду не обійтися. Бо м'ясо кроля буде жорсткувате й не таке ароматне.

Чистить три зубчики часнику й цибулину. Подрібнює їх і обсмажує на олії 2–3 хв., щоб дали аромат. Додає нарізані кружальцями дві морквини. Знімає овочі на тарілку. Обсмажує маринованого кролика 10 хв. Коли утвориться легка скоринка, змішує у склянці теплої води 2 ст. л. борошна і поливає м'ясо. Маринад уже не потрібен. Смажить м'ясо ще 5 хв.

Викладає в сотейник або каструлю з товстим дном. Додає жменю винограду, два лаврових лис­ти, 0,5 ч. л. солі та перемішує. Для пряного аромату вкидає 0,5 ч. л. чи кілька свіжих гілочок розмарину. Заливає водою.

— Мірки на воду немає. Її можна доливати під час готування, щоб покривала м'ясо.

Накриває кришкою і тушкує 40–50 хв. на невеликому вогні. Готовність пробує на смак.

— Коли готуюся до тушкування завчасно, купую ще копчений бекон. Трохи його обсмажую, щоб віддав жир з ароматом.

Апельсин додають за три хвилини до кінця приготування

— Якщо додати апельсини, тушкований кролик матиме легкий цитрусовий присмак, — говорить 47-річна Людмила Слободян із Ніжина Чернігівської області.

Ріже тушку кролика й обсмажує на олії. Заливає склянкою гарячої води і ставить тушкуватися, доки вся рідина не випарується. Вкидає подрібнені дві цибулини, два зубчики часнику й морквину. Тушкує кролика з овочами ще 10 хв. Заливає 0,5 л томатного соку, щоб повністю покрив м'ясо. Наприкінці додає порізаний апельсин. За 3 хв. знімає страву з плити.

Зараз ви читаєте новину «Кроля тушкують із виноградом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути