Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2018 07:45

Кролятину ніч маринують у молоці

Автор: www.povar.ru
  Мариновану кролятину запікають у рукаві півтори години. За 10 хвилин до кінця приготування рукав розривають, щоб м’ясо підрум’янилося. Страву їдять з картопляним пюре, свіжими чи солоними овочами
Мариновану кролятину запікають у рукаві півтори години. За 10 хвилин до кінця приготування рукав розривають, щоб м’ясо підрум’янилося. Страву їдять з картопляним пюре, свіжими чи солоними овочами

— Свекор тримає з півсотні кролів. Щороку на Великдень передає нам гостинець — тушку найбільшого з них. Рецептом приготування теж поділився. Сек­рет у тому, що м'ясо треба ніч вимочувати в молоці, — говорить 28-річна Катерина Дудко з Полтави.

— Великодній кріль — ще та смакота. М'ясо ніжне, соковите. Не треба ні шашлика, ні домашньої ковбаси. Напередодні свята 3-кілограмову тушку кролика треба порубати на частини, замочити в молоці й залишити на ніч у холодильнику. За цей час м'ясо стане м'яким.

Уранці готую маринад. Змішую по 1 ч. л. солі, чорного меленого перцю, майорану, сушеного кропу, лаврового листа, базиліку, карі. Додаю по 3 ст. л. майонезу та соєвого соусу, видавлюю два зубчики часнику.

М'ясо заливаю маринадом, перемішую і залишаю ще на 5 годин. Кладу в рукав для запікання, ставлю на 1,5 години в духовку з температурою 180 градусів. За 10 хвилин до кінця приготування рукав розриваю, щоб м'ясо підрум'янилося.

— Нещодавно свекор розповів ще один секрет. Щоб кріль був соковитіший, треба додати чотири-п'ять шматочків бекону. Якщо немає — згодиться сало. Воно не дасть м'ясу стати сухим. На гарнір можна подати картопляне пюре, свіжі чи мариновані овочі.

Зараз ви читаєте новину «Кролятину ніч маринують у молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути