— Свекор тримає з півсотні кролів. Щороку на Великдень передає нам гостинець — тушку найбільшого з них. Рецептом приготування теж поділився. Секрет у тому, що м'ясо треба ніч вимочувати в молоці, — говорить 28-річна Катерина Дудко з Полтави.
— Великодній кріль — ще та смакота. М'ясо ніжне, соковите. Не треба ні шашлика, ні домашньої ковбаси. Напередодні свята 3-кілограмову тушку кролика треба порубати на частини, замочити в молоці й залишити на ніч у холодильнику. За цей час м'ясо стане м'яким.
Уранці готую маринад. Змішую по 1 ч. л. солі, чорного меленого перцю, майорану, сушеного кропу, лаврового листа, базиліку, карі. Додаю по 3 ст. л. майонезу та соєвого соусу, видавлюю два зубчики часнику.
М'ясо заливаю маринадом, перемішую і залишаю ще на 5 годин. Кладу в рукав для запікання, ставлю на 1,5 години в духовку з температурою 180 градусів. За 10 хвилин до кінця приготування рукав розриваю, щоб м'ясо підрум'янилося.
— Нещодавно свекор розповів ще один секрет. Щоб кріль був соковитіший, треба додати чотири-п'ять шматочків бекону. Якщо немає — згодиться сало. Воно не дасть м'ясу стати сухим. На гарнір можна подати картопляне пюре, свіжі чи мариновані овочі.
Коментарі