Пʼятниця, 08 квітня 2011 03:30

Коктейль із вермуту заїдають абрикосом

Учень бармена киянин 18-річний Степан Григоришин навчився готувати коктейлі з вермуту й апельсинів. Каже, це більше жіночий напій, бо неміцний.

— Вермут — виноградне вино, ароматизоване полином. Напій може містити до 43 відсотків есенції трави. Також у вермутах є витяжки із деревію, м'яти, кориці, кардамону. Винороби додають чорну бузину та мускатний горіх. Є рецепти вермутів зі звіробоєм, мелісою, ромашкою, імбиром. Завдяки травам вино набуває гіркуватого присмаку, має міцний терпкий аромат.

Вермут смачніший, коли його розбавляють солодким лікером або кислуватим соком.

На одну порцію напою "Апельсини у вермуті" Григоришин бере 80 г вина, по 20 г горілки та апельсинового лікеру. Зливає все у трикутний келих. Вінця прикрашає шматочком цитруса.

— Хороший вермут покращує травлення. Чистий сухий напій подавайте у чарці для віскі. Зазвичай у вермут додають лід чи воду. До солодких різновидів ллють коньяк, джин, горілку.

Степан готує коктейль "Варна" за болгарським рецептом. Змішує 40 г білого вермуту і невеликі шматки льоду. Додає по 20 г коньяку "Пліска" та фруктового лікеру. До келиха чіпляє шматок лимона. Можна окремо на тарілці подати розрізаний абрикос.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль із вермуту заїдають абрикосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 974
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода