понеділок, 12 березня 2018 06:51

Коктейль гоголь‑моголь повертає голос

— Часто надриваю голос, бо багато співаю, — каже хорист 53-річний Андрій ­Постика з Житомира. — Для себе знайшов ідеальний спосіб, як його швидко повертати. Готую коктейль гоголь-моголь. Знаю безліч рецептів — медовий, фруктовий, кавовий, із какао і коньяком.

П'є коктейль уранці й вже до обіду — з голосом.

— Ретельно мию два яйця. Краще брати домашні. Або замінити курячі чотирма перепелиними яйцями. Відокремлюю білки від жовтків. Білки відставляю в сторону, вони знадобляться пізніше. Жовтки збиваю з трьома столовими ложками цукру і дрібкою солі.

В отриману масу вливає дві склянки холодного молока, півсклянки води і знову збиває. Додає стакан вишневого чи полуничного соку і знову перемішує. Міксером збиває білки в міцну піну. Обережно вливає молочно-жовтково-вишневу суміш, розмішує і одразу розливає у склянки.

— П'ю гоголь-моголь ­одразу після приготування, щоб не осіла піна. Іноді замість соку додаю по 50 мілілітрів коньяку й темного рому. Але такий коктейль готую вже після концерту. Краще смакує з льодом. Та я не використовую його, щоб не нашкодити горлу.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль гоголь‑моголь повертає голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути