понеділок, 06 січня 2020 06:11

Коктейль ег-ног варять на згущеному молоці

— Ег-ног колись був напоєм аристократів, — каже запоріжанка 38-річна Аліна Карп. — Його винайшли у XVII столітті. Могли дозволити собі тільки вельможі, бо молоко та яйця були дорогі. Цей коктейль солодкий і тягучий. Я ще додаю каву.

Відділяю жовток від білка. До жовтка додаю дві столові ложки кавового лікеру й стільки ж подрібненого льоду. Збиваю на піну. Наливаю по 30 мілілітрів холодної міцної кави й коньяку. Збиваю. Ще пів склянки молока. Окремо збиваю білок у піну, щоб суміш збільшилася вчетверо. Додаю у напій половину і ще збиваю міксером. Переливаю в склянки.

Ще один рецепт цього коктейлю — із прянощами та згущеним молоком.

У каструлю наливаю дві склянки молока. Кидаю два бутони гвоздики, пів чайної ложки кориці та чверть склянки згущенки. Грію на середньому вогні. Три жовтки збиваю міксером із половиною склянки цукру. Поступово наливаю молочну суміш, помішуючи. Все повертаю в каструлю й грію на слабкому вогні пів години, доки загусне. Додаю трохи ванільного екстракту та 50 мілі­літрів коньяку. Коли охолоне, ставлю в холодильник. Потім розливаю у склянки й посипаю мускатним горіхом.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль ег-ног варять на згущеному молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути