— Ег-ног колись був напоєм аристократів, — каже запоріжанка 38-річна Аліна Карп. — Його винайшли у XVII столітті. Могли дозволити собі тільки вельможі, бо молоко та яйця були дорогі. Цей коктейль солодкий і тягучий. Я ще додаю каву.
Відділяю жовток від білка. До жовтка додаю дві столові ложки кавового лікеру й стільки ж подрібненого льоду. Збиваю на піну. Наливаю по 30 мілілітрів холодної міцної кави й коньяку. Збиваю. Ще пів склянки молока. Окремо збиваю білок у піну, щоб суміш збільшилася вчетверо. Додаю у напій половину і ще збиваю міксером. Переливаю в склянки.
Ще один рецепт цього коктейлю — із прянощами та згущеним молоком.
У каструлю наливаю дві склянки молока. Кидаю два бутони гвоздики, пів чайної ложки кориці та чверть склянки згущенки. Грію на середньому вогні. Три жовтки збиваю міксером із половиною склянки цукру. Поступово наливаю молочну суміш, помішуючи. Все повертаю в каструлю й грію на слабкому вогні пів години, доки загусне. Додаю трохи ванільного екстракту та 50 мілілітрів коньяку. Коли охолоне, ставлю в холодильник. Потім розливаю у склянки й посипаю мускатним горіхом.
Коментарі