Кілька тижнів тому 23-річна киянка Юлія Герасименко та її хлопець Олександр Литвин, 25 років, зайшли до "Сільпо" на столичній Шулявці. Дівчина постувала, тому взяла 300 г печериць, пісний майонез та два листи грузинського лаваша на муці й воді.
— Доки йшли додому, вигадали з Сашею рецепт: запекти відварений рис та гриби в лаваші, — розповідає Юля. — Удома подумали, що смачніше вийде не рис, а картопля.
Страву готували вдвох. Саша почистив, розрізав навпіл і відварив у солоній воді з лавровим листом 10 картоплин. Зцідив воду.
Юля промила печериці й нарізала крупно. Смажила гриби на олії, доки не пустили сік. Суміш у сковороді посолила, поперчила й додала приправу хмелі-сунелі. Коли гриби охололи — півпачки майонезу.
На змащене олією дно великого дека виклали перший лист лавашу. На нього — половинки картоплі та гриби. Притрусили зеленню та потертою морквою. Полили майонезом та домашнім томатним соусом. Другу частину лавашу поклали поверх начинки й загорнули аж під перший лаваш. Перш ніж ставити пиріг у розігріту духовку, дівчина намастила його зверху олією, щоб не пригорів. За 25 хвилин він був золотисто-рум"яний.
— Пахнув на всю кухню! — каже Юлія. — У центрі пирога я вирізала квадратик. Із нього ложкою витягали начинку. Лаваш запікся, став хрумким. Тепер ми з Сашком збираємося готувати такий самий пиріг із рибою або м"ясом. Зверху посиплемо потертим вареним яйцем і твердим сиром.
300 г печериць, 10 картоплин, пачка майонезу, 2 листи лаваша, морквина, 40 г зелені, томатний соус, перець, спеції, хмелі-сунелі
Коментарі