Ексклюзиви
Середа, 01 серпня 2007 15:52

Картоплю для дерунів тричі пропускають через м"ясорубку

— На дачі у льоху ще багато старої картоплі лежить. Варена вже не смачна, але деруни з неї вийшли відмінні, — каже киянка Інна Коваль, 39 років. — Правда, не люблю я картоплю терти — нігті ламаю й руки завжди стираю до крові. Знайомі порадили погнати її через м"ясорубку.

Інна начистила з кілограм бульби, взяла кілька великих цибулин. Пропустила все тричі через м"ясорубку. Додала у суміш троє яєць, дві ложки борошна, півпачки майонезу, солі за смаком.

— Замість майонезу можна додати сметани дві-три ложки, — радить Інна. — Деруни жарила у великій кількості олії до золотого кольору.

Іноді картопляні оладки Коваль складає у каструльку, перемазує сметаною чи засмажкою і протушує хвилин 10–15 у духовці.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю для дерунів тричі пропускають через м"ясорубку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода