Ексклюзиви
Понеділок, 23 листопада 2020 00:10

Калинове вино настоюють на сиропі

— Калинове вино роблю після приморозків. Тоді ягоди прив'ялі, зате не гірчать, — розповідає Мирослава Василевська, 59 років, із села Ольгівське Гуляйпільського району Запорізької області.

— У сухий день зриваю кілограм ягід. Плоди мити не треба, мають зберегтися бактерії, що пришвидшать бродіння. Заливаю 1,5 літра окропу на 30 хвилин і проціджую. Цю рідину відставляю, її додаватиму до напою пізніше. Дерев'яною ложкою розтираю калину й сік віджимаю крізь марлю. Перекручую через м'ясорубку 450 грамів немитих родзинок.

У літрі окропу розчиняю кілограм цукру. На повільному вогні кип'ячу, знявши піну. Додаю два подрібнених банани й 1,5 літра процідженої води з калини. Варю 25 хвилин. Всипаю чайну ложку лимонної кислоти, по 5 грамів пектинового ензиму та винних дріжджів. З'єдную з калиновим соком і родзинками. Накриваю марлею і ставлю в тепло на три доби. Щодня перемішую. Потім проціджую й наливаю ще 2,5 літра води.

На бутель натягую медичну рукавицю. Залишаю на місяць у теплому місці. Після бродіння вино зливаю з осаду. Залишаю в погребі на місяць і розливаю по пляшках.

Найкраще зберігати калинове вино в холодильнику чи льоху за температури 12 градусів. Якщо охолодити сильніше, здаватиметься кислим.

Зараз ви читаєте новину «Калинове вино настоюють на сиропі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1068
Голосування Фінальна частина футбольного Євро - головна спортивна подія 2021 року. Як виступить на турнірі збірна України?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) стане чемпіоном
Переглянути