Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2017 07:40

Качку по-пекінськи маринують у меду 12 годин

Автор: www.babyben.ru
  Качку запікають півтори години. Двічі змащують медовою глазур’ю. Подають страву нарізану на порційні шматки. Смакує зі свіжими овочами
Качку запікають півтори години. Двічі змащують медовою глазур’ю. Подають страву нарізану на порційні шматки. Смакує зі свіжими овочами

— Про качку по-пекінськи чули всі, але мало хто куштував її за правильним рецептом. Уся справа в спеціальній печі, де китайці поступово підвищують температуру. Завдяки цьому качка буде соковита всередині та хруст­кою зовні, — каже киянка Христина Дашко, 38 років. — Починаю готувати качку за добу до смаження, щоб гарно замаринувалася.

Миє тушку 2 кг під проточною водою.

— Якщо качка заморожена, розморожую її поступово. Краще потримати в холодильнику, а не розігрівати в мікрохвильовці.

Зі шкірки на шиї зрізує зайвий жир, з ним не буде хрустка скоринка.

— У Китаї для цієї страви вирощують пекінську породу качок. Я ж купую звичайну. Головне, щоб не стару. Вони часто запливають жиром.

Для маринування всередину качки наливає 2 ст. л. білого кріпленого вина. За 10 хв. надягає її на скляну пляшку й натирає 1 ст. л. солі. Ставить на 10–12 год. на піднос, щоб з птиці стікала рідина.

Натирає качку 2 ст. л. меду й залишає маринуватися на 12 год. У середину духовку засовує решітку, на яку без дека ставить пляшку. Знизу розміщує деко, щоб стікав жир під час запікання. Наливає на деко склянку води. Вмикає духовку на 190°С і запікає страву годину. За цей час качка засмажиться зсередини.

— Тоді змащую солодкою глазур'ю, щоб утворювалася скоринка. Змішую в мисці 3 столові ложки соєвого соусу та по 1 столовій ложці тертого кореня імбиру, кунжутної олії та чорного меленого перцю. Перемішую. Дістаю птицю з духовки. Пензликом намащую сумішшю тушку.

Ставить її назад у духовку на решітку без дека за температури 220–250°С. За 20 хв. перевіряє, щоб не підгоріла. Змішує 2 ст. л. рідкого меду та 3 ст. л соєвого соусу. Змащує цим качку і ставить пектися в духовку ще на 10 хв. Скоринка має бути насичено-­золотистого кольору.

Дістає з духовки й нарізає порційними шматками.

— Китайці подають страву із яєчними млинцями з тонкого тіста. В них загортають шматки качки з нарізаним огірком і зеленою цибулею. Я роблю простіше — на гарнір варю рис і готую салат зі свіжих овочів.

Грудку смажать шкіркою донизу

— Щоб не довго поратися із приготуванням качки, запікаю лише її грудки. Решту тушкую в каструлі. Щоб м'ясо було нежирне, поливаю цитрусовим соусом, — каже Христина Дашко.

Миє дві качині грудки. Посипає 0,5 ч. л. солі та на кінчику ножа чорного меленого перцю. Ставить на середній вогонь пательню без олії. Кладе грудку шкіркою донизу і смажить по 10 хв. із двох боків. Готує апельсиновий соус. Зрізує з чотирьох апельсинів тонку шкурку. Розрізає на дві частини й вичавлює з них сік. Змішує його зі 150 мл курячого бульйону. Всипає 100 г цукру. Переливає це в каструлю і додає апельсинову цедру. Доводить суміш до кипіння, зменшує вогонь. Варить соус до загусання 20–25 хв. Нарізає смажене філе й поливає апельсиновим соусом.

Зараз ви читаєте новину «Качку по-пекінськи маринують у меду 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути