— Сангрія за смаком нагадує глінтвейн, але подається холодна, — розповідає Вікторія Преображенська, 36 років, з Чернігова. — Це іспанський напій з червоного вина з додаванням фруктів. Я беру ті, що є по сезону. Зараз удосталь журавлини і апельсини не в дефіциті.
Миє дві склянки свіжої журавлини. Підійде і розморожена. Викладає у каструлю, додає склянку цукру. Наливає склянку води і перемішує. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., щоб ягоди почали лопатися. Проціджує через сито в миску, притискаючи журавлину ложкою, щоб ягоди віддали весь сік. Жмих викидає. Журавлиновий сироп охолоджує і переливає в 3-літрову банку. Вливає 750 мл червоного вина, 1/2 склянки коньяку та склянку апельсинового соку.
— Я беру напівсолодке вино, хоча підійде й сухе. Солодкі та кріплені не годяться. Смаки змішаються і не буде чути фруктових нот.
Ставить сангрію в холодильник на 2 год. На стіл подає з кубиками льоду.
Коментарі