Понеділок, 26 листопада 2018 07:11

Іспанську сангрію подають охолодженою

— Сангрія за смаком нагадує глінтвейн, але подається холодна, — розповідає Вікторія Преображенська, 36 років, з Чернігова. — Це іспанський напій з червоного вина з додаванням фруктів. Я беру ті, що є по сезону. Зараз удосталь журавлини і апельсини не в дефіциті.

Миє дві склянки свіжої журавлини. Підійде і розморожена. Викладає у каструлю, додає склянку цукру. Наливає склянку води і перемішує. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., щоб ягоди почали лопатися. Проціджує через сито в миску, притискаючи журавлину ложкою, щоб ягоди віддали весь сік. Жмих викидає. Журавлиновий сироп охолоджує і переливає в 3-літрову банку. Вливає 750 мл червоного вина, 1/2 склянки коньяку та склянку апельсинового соку.

— Я беру напівсолодке вино, хоча підійде й сухе. Солодкі та кріплені не годяться. Смаки змішаються і не буде чути фруктових нот.

Ставить сангрію в холодильник на 2 год. На стіл подає з кубиками льоду.

Зараз ви читаєте новину «Іспанську сангрію подають охолодженою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 713
Голосування Куди плануєте поїхати після всіх карантинів?
  • До моря. У теплі краї
  • У туристичні міста Європи
  • Подорожуватиму Україною
  • Провідаю батьків / родичів
  • Працюватиму. На поїздки немає грошей
  • Мені карантин не заважав подорожувати
Переглянути