Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2018 07:11

Іспанську сангрію подають охолодженою

— Сангрія за смаком нагадує глінтвейн, але подається холодна, — розповідає Вікторія Преображенська, 36 років, з Чернігова. — Це іспанський напій з червоного вина з додаванням фруктів. Я беру ті, що є по сезону. Зараз удосталь журавлини і апельсини не в дефіциті.

Миє дві склянки свіжої журавлини. Підійде і розморожена. Викладає у каструлю, додає склянку цукру. Наливає склянку води і перемішує. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., щоб ягоди почали лопатися. Проціджує через сито в миску, притискаючи журавлину ложкою, щоб ягоди віддали весь сік. Жмих викидає. Журавлиновий сироп охолоджує і переливає в 3-літрову банку. Вливає 750 мл червоного вина, 1/2 склянки коньяку та склянку апельсинового соку.

— Я беру напівсолодке вино, хоча підійде й сухе. Солодкі та кріплені не годяться. Смаки змішаються і не буде чути фруктових нот.

Ставить сангрію в холодильник на 2 год. На стіл подає з кубиками льоду.

Зараз ви читаєте новину «Іспанську сангрію подають охолодженою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути