понеділок, 17 лютого 2020 00:20

Індичий рулет загортають у бекон

Автор: INSTA-FOODS.COM
  М’ясний рулет готують з індичого й свинячого фаршу. Страву запікають із сирною начинкою. Добре смакує гарячим і холодним
М’ясний рулет готують з індичого й свинячого фаршу. Страву запікають із сирною начинкою. Добре смакує гарячим і холодним

— "Полпеттоне" з італійської означає "велика котлета". Це м'ясний рулет із соковитою начинкою. Його загортають у хрустку одежину з бекону. Однаково смакує гарячий і холодний, — розповідає 43-річна Ольга Коломієць із села Чомонин Мукачівського району на Закарпатті.

— Замочую два шматки батона в склянці молока. Ріжу на кубики 200 грамів вареної ковбаси або сосисок. Тру на дрібній тертці 50 грамів твердого сиру. В другій мисці змішую пів кілограма індичого фаршу з 200 грамами свинячого. Додаю подрібнену ковбасу. Віджимаю розмочений хліб і кладу до решти. Розбиваю яйце й вкидаю сир. Додаю по пів чайної ложки солі й перцю. Перемішую.

Застеляю деко папером для випічки й викладаю м'ясо. Розрівнюю і трамбую руками, щоб вийшов прямокутник. Відступаю від краю хоча б сантиметр і викладаю начинку — 100 грамів сирокопченої нарізки і 100 грамів натертого твердого сиру. Щільно скручую в рулет. Стежу, щоб начинка не виходила за краї. Поверх викладаю 150 грамів тонко порізаного бекону. Загортаю в пергаментний папір і закручую краї, як у цукерки. Ставлю деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 50 хвилин. Далі дістаю, розмотую папір і ставлю ще на 10 хвилин для підрум'янення. Після цього нарізую м'ясний рулет на шматки завтовшки сантиметр.

Іноді готую курячий рулет. Його начиняю плавленим сиром і вареними яйцями. Готується простіше за котлети. Корисніший, бо містить менше жиру.

Дрібно натираю двоє яєць, 150 грамів плавленого сир­ка та 30 грамів вершкового масла. Ріжу пучок петрушки й сиплю дрібку солі. Пропускаю через прес зубець часнику. Перемішую начинку. Викладаю на харчову плівку ковбаскою й кладу в морозилку на 10 хвилин. Пропускаю через м'ясорубку цибулину та 700 грамів курячого філе. Солю за смаком і сиплю дві столові ложки панірувальних сухарів. Перемішую. Викладаю фарш на харчову плівку прямокутником. Поверх — начинку. Згортаю у рулет. Переношу на деко, застелене пергаментом, і знімаю плівку. Рулет посипаю 50 грамами натертого твердого сиру для рум'яної скоринки. Запікаю 25 хвилин при 200 градусах. Подаю до будь-якого гарніру.

Зараз ви читаєте новину «Індичий рулет загортають у бекон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути