49-річна Тамара Савагірова із селища Онуфріївка Кіровоградської області створила власний рецепт імбирної настоянки.
— Мала пляшку горілки, а в холодильнику завалявся корінь імбиру. Для аромату додала апельсини. Настоянка вийшла солодкою, з легкою перчинкою.
Очищений корінь імбиру завдовжки 5 см нарізає тонкими кільцями і кладе в банку. Додає півсклянки меду й 700 мл горілки. Натирає на дрібній терці цедру двох апельсинів. Напій залишає на тиждень у темному прохолодному місці.
— Щодня струшую бутиль. Проціджую через сито. Вичавлюю сік із трьох апельсинів. Перемішую і закриваю банку кришкою. Ставлю у прохолодне місце на чотири дні. Якщо постоїть довше, буде смачнішою. Потім напій проціджую, розливаю у пляшки. Зберігаю в темному місці.
×
Коментарі